Купити квартиру в Дніпрі

Головні російські пропагандисти потрапили під санкції ЄС

санкції

Російські пропагандисти потрапили до списку санкцій Євросоюзу поряд з військовими та чиновниками.

Про це НСН дізнався з повідомлення Радіо Свобода.

Серед тих, хто потрапив під санкції, телеведучий і віце-спікер Держдуми Петро Толстой, телеведучий Володимир Соловйов і голова RT Маргарита Сімоньян.

Під санкції також потрапили офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, міністр оборони Сергій Шойгу, усі депутати Держдуми, банк “Росія” (відомий як банк друзів Путіна), ВЕБ, Промзв’язокбанк та інші фізичні та юридичні особи.

Санкційні списки були схвалений усіма 27 державами-членами Європейського Союзу, офіційно та остаточно вони будуть прийняті сьогодні, 23 лютого, об 11 ранку.

Санкції передбачають заморожування активів зазначених осіб, якщо ці активи виявляться на території ЄС, заборона на в’їзд до країн Союзу та транзит через них.

Велика Британія оголосила санкції проти російських банків і олігархів

Хронологія подій:

Увечері 21 лютого російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій “Л/ДНР”. Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні “документи”.

Одразу після заяви Путіна була хвиля обурень із боку західних країн. США та Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Путін визнав “ДНР” і “ЛНР” та погрожує Україні: реакція світу

22 лютого Путін доручив запровадити війська на окупований Донбас. На запитання, наскільки далеко може зайти російська армія Путін відповів:

“Пророкувати якусь конкретну канву можливих дій взагалі неможливо. Це залежить від конкретної ситуації, яка складається на місці. На землі, що називається”.

За його словами, РФ визнала “Л/ДНР” у межах Донецької та Луганської областей, що може бути сигналом готовності росіян до силового захоплення підконтрольних Україні територій.

Путін заявив, що РФ визнала “Л/ДНР” в межах Луганської та Донецької областей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×