Купити квартиру в Дніпрі

Генерал Ходжес назвав три фактори, які призведуть до розвалу росії

Генерал Ходжес назвав три фактори, які призведуть до розвалу росії

Бен Ходжес вважає, що через війну в Україні світ має готуватися до розвалу росії.

Все очевидніше, що Україна зможе перемогти росію в цій війні, а кремль зіткнувся з історичною кризою довіри. Зараз існує реальна можливість того, що світ стане свідком кінця не лише режиму путіна, а й самої росії.

Про це в колонці The Telegraph написав американський генерал, колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес, передає НСН з посиланням на Слово і Діло.

Генерал Ходжес назвав три фактори, які призведуть до розвалу росії

Бен Ходжес

Ходжес вважає, що крах росії може бути спочатку поступовим, але потім швидко перетворитися на «стрімку, насильницьку та неконтрольовану подію». І до цього потрібно підготуватися, щоб розпад росії, як і розпад СРСР, не вніс нестабільність у геополітику.

Генерал США бачить мінімум три чинники, які можуть призвести до розпаду росії.

Перший – це підрив внутрішньої довіри до російської армії, яка традиційно була основою легітимності кремля. Армія, пише Ходжес, принижена в Україні, чоловіки в рф уникають мобілізації, що посилює вербування серед етнічних меншин.

Другий фактор: збитки, завдані російській економіці, надто руйнівні, на думку Ходжеса, а втрата енергетичних ринків – незворотня.

Третім чинником є «малонаселеність» росії. Ходжес пише, незважаючи на те, що її територія у 70 разів перевищує площу Британії, її населення всього вдвічі більше. Тепер, коли метрополія перебуває у слабкому становищі, будь-яке почуття національної ідентичності може швидко погіршитися.

З огляду на все це Ходжес пропонує готуватися до потенційного кінця російської федерації і почати ставити запитання: «Наприклад, як це відбуватиметься в країні зі значними запасами ядерної зброї? Кому дістанеться ядерна зброя? Як уникнути витоку зброї? Чи є великий внутрішній конфлікт неминучим чи крах можна обмежити політичним контекстом?».

Генерал вважає, що саме нездатність Заходу підготуватися до краху СРСР і внутрішні заворушення, що послідували за ним, можливо, призвели до президентства путіна.

Росіяни випадково визнали свої втрати у війні – про які цифри йдеться

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×