Купити квартиру в Дніпрі

Байден каже, що Зеленський ігнорував попередження про вторгнення росії

байден

Президент США Джо Байден заявив, що його український колега Володимир Зеленський не звертав уваги на попередження про те, що росія в лютому розпочне повномасштабне вторгнення в Україну.

Слова американського лідера цитує Bloomberg, з посиланням на ZN.ua передає НСН.

“Я знаю, що багато хто вважав, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і ми мали дані для підтвердження, що путін збирався перетинати кордон. Не було жодних сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато інших”,зазначив Байден.

Байден визнав, що можливість повномасштабного вторгнення росії здавалася надуманою, сказавши:

“Я розумію, чому вони не хотіли цього чути”.

Щодо путіна, то його президент США звинуватив у руйнуванні не лише нації українців, але й нашої культури. За словами Байдена, російський диктатор вважає Київ “резиденцією матінки-росії”.

ОНОВЛЕНО 12.45

Як заявив радник голови ОП Михайло Подоляк, Україна розуміла, що росія планує вторгнення і готувалася до нього – питання було в масштабах нападу.

За його словами, інтенсивність обстрілів усієї території України не можна було передбачити, і немає сумнівів, що масштаб вторгнення шокував багато країн, включно з партнерами України.

Радник голови ОП вважає: якщо виходити з підсумкового сценарію – атаки крилатими ракетами переважної більшості регіонів України, – евакуації підлягала б вся країна. За його словами, це “просто неможливо навіть обговорювати”.

Спікер Зеленського Сергій Никифоров зазначив, що президент України просив партнерів запровадити превентивні санкції проти росії перед широкомасштабним вторгненням рф, але вони “не хотіли чути” звернення Києва.

Росія хоче об’єднати окуповані території в окремий федеральний округ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×