Купити квартиру в Дніпрі

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

8 вересня на 96-році життя померла королева Великої Британії Єлизавета II. Вона перевершила всіх своїх попередників за тривалістю перебування на троні.

Сумну новину повідомили у Букінгемському палаці, передає НСН.

“Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і королева залишаться в Балморалі цього вечора і повернуться до Лондона завтра”, йдеться у повідомленні.

За час перебування на троні Єлизавета ІІ стала для британців втіленням стабільності та стійкості. При правлінні королеви Єлизавети II у Сполученому Королівстві змінилося 16 прем’єр-міністрів, а у Сполучених штатах – 14 президентів, а у Ватикані – 7 Пап Римських. До того ж Велика Британія встигла втратити свої материкові колонії та вийти з Євросоюзу. Водночас королева Єлизавета не втратила популярність серед британців та ніколи не покидала переліків найвпливовіших людей світу.

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

План королівського похорону Єлизавети II був розроблений ще у 1960 роках. Згідно з ним, Букінгемський палац має передати вказівки плану разом з інформацію про смерть королеви співробітникам та урядовцям, використовуючи кодову фразу “Лондонський міст зруйнований” (London Bridge is down). Назва операції – посилання на дитячу народну англійську пісню про те, що з чого міст не побудуй – із цегли, сталі, золота, він однаково звалиться.

Також згідно зі складеним планом, похорон королеви має відбутись через 10 днів після її смерті у Вестмінстерському абатстві.

На ворота Букінгемського палацу вже вивісили заяву про смерть королеви Єлизавети II. Також над палацом приспущено прапор Великобританії.

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон заразився коронавірусом

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×