Купити квартиру в Дніпрі

Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні проти України

Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні проти України

Диктатор Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні проти України, передає НСН. Слова самопроголошеного президента РБ цитує “Белта”.

Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що республіка бере участь у війні РФ проти України, очевидно, на стороні агресора. При цьому він зазначає, нібито білоруські військові в цьому не задіяні.

“Що стосується нашої участі у “спеціальній військовій операції” в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не ховаємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов’язань, – заявив він.- Наша участь у тому, щоби не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі по-перше. По-друге, не допустити завдання удару по Білорусі під прикриттям “спеціальної військової операції” з боку Польщі, Литви та Латвії. Як я казав, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь”, – сказав Лукашенко.

Очевидно, що білоруський диктатор не згадав ні про ракетні удари по Україні з території Білорусі, ні про те, що в перші дні повномасштабного вторгнення республіка була плацдармом росіян для наступу на північ нашої країни.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни США вважають, що безпосередня участь Білорусі у війні проти України на стороні Росії залишається малоймовірною. При цьому в ГУР МО повідомляють, що РБ готується прийняти 20 тисяч новомобілізованих російських військовослужбовців.

Секретар РНБО Олексій Данілов нещодавно попередив, що у разі нових атак із території Білорусі Україна відповість. При цьому він уточнив, що не очікує, що військові РБ братимуть участь в них.

Лукашенко заявив про втручання України у справи Білорусі

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×