Купити квартиру в Дніпрі

Влада Польщі продовжила безкоштовний проїзд у поїздах для деяких категорій українців

в Польше продлили бесплатный проезд для украинцев

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну понад 2 млн українців виїхали до Польщі. Польська влада продовжила їм до 31 травня 2022 року безкоштовний проїзд у поїздах

На безкоштовний проїзд поїздом територією Польщі мають право українці, які прибули до цієї країни після 23 лютого поточного року. Але тільки жінки, діти до 18 років, інваліди та всі особи віком від 60 років. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

При безкоштовному проїзді надаються місця у поїздах другого класу у вагонах із місцями для сидячих пасажирів. Безкоштовний квиток можна отримати в касі або прямо в поїзді при пред’явленні закордонного паспорта або іншого документа, що посвідчує особу (наприклад, паспорт громадянина України або посвідчення водія).

Влада Польщі продовжила безкоштовний проїзд у поїздах для деяких категорій українців

Громадянам з інвалідністю необхідно пред’явити додатково документ, що підтверджує інвалідність.

При цьому, зверніть увагу, перевезення багажу та тварин здійснюється також безкоштовно. Для виїзду за кордон необхідно отримати додатковий безкоштовний квиток.

Тим часом, через велику кількість українських біженців у Польщі збільшилася вартість оренди житла. Біженцям радять селитися у невеликих містах, бо там менша вартість оренди житла.

Які країни європи скасували плату за проїзд у транспорті для українців

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×