Купити квартиру в Дніпрі

Наявність візи не гарантуватиме росіянам в’їзд в Україну – прикордонники

Наявність візи не гарантуватиме росіянам в’їзд в Україну - прикордонники

ДПСУ готова до перевірки громадян Росії, які матимуть намір потрапити до України, але наявність візи не є стовідсотковою гарантією перетину кордону

Про це повідомляєповідомляє сайт МЗС, передає НСН

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко нагадав, що у зв’язку з війною всі пункти пропуску з Росією і Білоруссю та придністровському сегменті кордону з Молдовою закриті з кінця лютого.

Процедурою видачі віз опікуватиметься Міністерство закордонних справ України.

Водночас речник ДПСУ зазначив, що наявність візи (як і посвідки на проживання –ред.) не гарантує іноземним громадянам, а в цьому випадку – росіянам, перетин кордону з Україною.

Наявність візи не гарантуватиме росіянам в’їзд в Україну - прикордонники

Згідно з законодавством України про прикордонний контроль, на це впливають 5 критеріїв, яким мають відповідати іноземці:  наявність дійсного паспорта, відсутність інформації про обмеження в’їзду під правоохоронних органів України, віза, наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення та підтведження мети поїздки.

“Якщо хтось з іноземців не відповідає одній із цих вимог, то навіть за наявності візи таким особам може бути відмовлено у в’їзді в нашу країну”, – наголосив Демченко.

Він зазначив, що прикордонники мають доступ до баз даних щодо віз, які видаються дипломатичними відомствами України, до ресурсу “е-Візи”, тому мають змогу оперативно перевірити, чи дійсною є віза, чи видавалася вона цій особі і не є підробленою.

Підроблена віза може загрожувати забороною в’їзду в Україну на 3 роки.

Як повідомляється на сайті МЗС, враховуючи припинення діяльності українських посольства та консульств на території РФ, російські громадяни в Росії можуть звертатися до візових центрів зовнішнього постачальника послуг (компанія VFS Global) у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі.

Візові клопотання будуть опрацьовуватися українськими дипломатичними установами в третіх країнах в співпраці із українським компетентними органами.

Громадяни РФ, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах.

Остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.

Які вимоги до ввезення валютних цінностей в Україну з-за кордону

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×