Купити квартиру в Дніпрі

Документи в «Дії» для біженців при перетині кордону – які країни спростили в’їзд

документи в "Дії" при перетині кордону

Українці масово виїжджають за кордон, утікаючи від воєнних дій на території своєї країни. Понад 1,5 мільйона громадян уже виїхали до сусідніх держав. Відтепер деякі країни приймають документи в «Дії»

Багато країн приймають українських біженців з одним лише українським паспортом, для в’їзду до деяких – потрібний біометричний паспорт. З недавніх пір при собі українці можуть мати як паперові, так і цифрові документи. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Наприклад, Республіка Молдова до 24 квітня прийматиме у біженців з України документи, згенеровані у додатку “Дія”. Йдеться про український паспорт та закордонний паспорт. Як відомо, інші документи у “Дії” зараз можуть працювати некоректно.

Документи в «Дії» для біженців при перетині кордону

Уряди багатьох країн також спростили правила виїзду з України для окремих категорій людей з інвалідністю та осіб, які їх супроводжують.

Щоб перетнути кордон, люди з інвалідністю І та ІІ груп повинні мати при собі один із трьох документів:

  • довідка до акту огляду медико-соціальною експертною комісією;
  • посвідчення, що підтверджує відповідний статус, пенсійне посвідчення або посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”;
  • довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу.

Путін може кинути виклик НАТО і атакувати країни Балтії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×