Купити квартиру в Дніпрі

Авіаудар по Бєлгороду – що каже українська сторона (відео)

Авіаудар по Бєлгороду – що каже українська сторона (відео)

В ніч на 1 квітня було нанесено авіаудар по Бєлгороду, в результаті якого загорілася нафтобаза. Російські ЗМІ повідомляли про те що палають 8 резервуарів, кожний на 2000 кубометрів пального. Пізніше з’явилася заява про обстріл типографії у Бєлгороді, а ще згодом – інформація про потрапляння снаряду нібито з боку України на територію одного із селищ у Бєлгородській області.

Майже одразу після вибухів на нафтобазі губернатор Бєлгородської області заявив, що артобстріл здійснили два українських гвинтокрили, які перетнули кордон України з рф.

У соцмережах Бєлгорода почалася паніка. Оприлюднювалася інформація про евакуацію місцевих мешканців.

Авіаудар по Бєлгороду: відео

https://www.youtube.com/watch?v=c4DahoYZ3rs

Що каже українська сторона?

Україна офіційно не може дати чіткої відповіді щодо авіаудару по Бєлгороду. А на думку військових експертів, авіаудар по білгородській нафтобазі може бути провокацією путінського режиму, повідомляє НСН, посилаючись на Фокус.

У Міністерстві оборони України не дали однозначних оцінок інформації, оприлюдненої владою рф, що ЗСУ завдали авіаудару з нафтобази в Бєлгороді. Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

‘Я хочу наголосити, що на сьогодні українська держава здійснює оборонну операцію щодо відбиття озброєної російської агресії на території України. І це зовсім не означає, що Україна має відповідати за всі прорахунки, за всі катастрофи і за всі події, що відбуваються на території Російської Федерації. Тому я ні підтверджуватиму цю інформацію, ні спростовуватиму», — сказав Мотузяник.

За його словами, українській стороні не вперше чути звинувачення подібного роду.

Авіаудар по Бєлгороду – що каже українська сторона (відео)Авіаудар по Бєлгороду – що каже українська сторона (відео)

Водночас військовий експерт Олег Жданов в ефірі 24 каналу припустив, що авіаудар по нафтобазі в Бєлгороді міг бути провокацією путінського режиму, на ґрунті якої в Росії може розпочатися загальна мобілізація. За його словами, завданий нібито авіаудар ЗСУ може стати передумовою для введення в рф військового стану, що дозволить Кремлю мобілізувати додаткові сили, яких не вистачає для успішного проведення ‘військової операції’ в Україні.

Авіаудар по Бєлгороду – що каже українська сторона (відео)

Раніше спікер президента рф Дмитро Пєсков під час брифінгу заявив, що Володимиру Путіну повідомили про пожежу на нафтобазі в Бєлгороді. Водночас, представник Кремля відмовився давати оцінки події, пославшись на те, що їх мають давати силове відомство, а не адміністрація президента. Він лише заявив що ця подія «не сприяє продуктивним переговорам російської і української сторін»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×