Купити квартиру в Дніпрі

Медиків просять надягати рукавичку тільки на одну руку: лікарні рф вже відчули санкції

Медиків просять надягати рукавичку тільки на одну руку: лікарні рф вже відчули санкції

Лікарні рф вже почали серйозно відчувати санкції. Так, медиків просять надягати рукавичку тільки на одну руку – яка контактує з хворим, крім того, не вистачає медичних масок, ПЛР-тестів, шприців, катетерів, ампул… Витратні матеріали в лікарнях Москви в основному імпортні, і вони закінчуються. Аналізи тепер призначають лише в екстрених випадках. Про це пише російське видання «База», передає НСН.

Лікарні переходять на режим економії. Медики скаржаться, що доводиться сильно економити.

Так, у Центрі нейрохірургії імені академіка Н. Н. Бурденка в Москві почали економити витратні матеріали для медичних маніпуляцій, оскільки вони в основному імпортні та дорогі. Наприклад, лікарям стали менше видавати зарубіжних перев’язувальних матеріалів і порекомендували шукати вітчизняні аналоги всього, що потрібно для роботи. Поточних запасів, за словами джерел, в лікарні вистачить лише на місяць або два.
У МОНДКІ (Московський обласний науково-дослідний клінічний інститут імені Володимирського) лікарів і медсестер попросили менше витрачати рукавички — зокрема, персоналу порадили надягати їх тільки на ту руку, яка безпосередньо проводить маніпуляції з пацієнтом. Витрати медикаментів теж скоротилися. За словами джерел «Бази», в колишні часи на людину там витрачали ампулу, виливаючи залишки, а зараз одну ампулу ділять на двох, збираючи її вміст стерильними голками.

Схожа ситуація склалася з ПЛР-тестами в Морозівській ДГКБ. Якщо раніше брали мазки на підставі простої скарги пацієнта, то тепер для цього потрібно отримати схвалення лікаря. Самим медикам доручили відправляти людей на ПЛР тільки в крайніх випадках — у лікарні залишилося мало реактивів, а закупити нові тепер непросто. Також дефіцит торкнувся і засобів індивідуального захисту для лікарів.

Персонал ДГКБ їм. Сперанського також зіткнувся з труднощами через санкції. За інформацією «Бази», там почався дефіцит картриджів для принтерів, паперу, шприців, венозних катетерів, жарознижуючих і тари для біологічних рідин. Крім того, в лікарні мало приладів і побутових речей на кшалт чайників і туалетного паперу, а також сильнодіючих препаратів, необхідних після операцій. Що стосується аналізів, то лікарям доручили брати їх у пацієнтів лише в екстрених випадках.

Що ж… Безглуздо сваритися з усім цивілізованим світом, будучи настільки залежними від нього. Злочинно нападати на мирну сусідню державу і вбивати її громадян. Хто ж винен? І це тільки перші пару тижнів санкцій… Далі буде.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×