Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Зеленский завтра посетит Турцию и встретится с Эрдоганом – СМИ[:ua]Зеленський завтра відвідає Туреччину і зустрінеться з Ердоганом – ЗМІ[:]

[:ru]Президент Украины Владимир Зеленский завтра, 10 апреля, с рабочим визитом посетит Турцию. В рамках поездки планируется встреча с президентом Турции Реджепом Тайипом Эрдоганом.

Об этом РБК-Украина рассказал источник в Офисе президента, передает НСН.

В то же время турецкое агентство “Анадолу” со ссылкой на представителя администрации турецкого лидера рассказало, что начало встречи Зеленского с Эрдоганом планируется в 9 часов утра в рамках украинско-турецкого стратегического совета высокого уровня.

Президенты планируют обсудить вопросы оборонного сектора, соглашение о свободной торговле и вопросы туризма.

Кроме того, как стало известно ранее, на следующей неделе Зеленский планирует совершить рабочую поездку в Париж. Глава государства хочет встретиться с президентом Франции Эммануэлем Макроном, который участвует в нормандском формате переговоров по урегулированию на Донбассе.

Напомним, Зеленский уже ездил с рабочим визитом в Турцию в октябре 2020 года. Тогда также проходила встреча с турецким президентом и было подписание ряда договоров.

А в феврале того же года в Украине приезжал Эрдоган. Тогда стороны договорились о военной помощи и поставках украинского самолета АН-178.

Ранее мы писали:

Россия угрожает масштабной эскалацией войны на Донбассе из-за вступления Украины в НАТО

Военная угроза со стороны России: Зеленский провел телефонный разговор с Генсекретарем НАТО[:ua]Президент України Володимир Зеленський завтра, 10 квітня, з робочим візитом відвідає Туреччину. В рамках поїздки планується зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це РБК-Україна розповіло джерело в Офісі президента, передає НСН.

Водночас турецьке агентство “Анадолу” з посиланням на представника адміністрації турецького лідера розповіло, що початок зустрічі Зеленського з Ердоганом планується о 9-й годині ранку в рамках українсько-турецької стратегічної ради високого рівня.

Президенти планують обговорити питання оборонного сектору, угоду про вільну торгівлю та питання туризму.

Крім того, як стало відомо раніше, наступного тижня Зеленський планує здійснити робочу поїздку в Париж. Глава держави хоче зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном, який бере участь у нормандському форматі переговорів щодо врегулювання на Донбасі.

Нагадаємо, Зеленський вже їздив з робочим візитом у Туреччину у жовтні 2020 року. Тоді також відбувалася зустріч з турецьким президентом та було підписання низки договорів.

А в лютому того ж року в Україну приїжджав Ердоган. Тоді сторони домовилися про військову допомогу та постачання українського літака АН-178.

Раніше ми писали:

Росія погрожує масштабною ескалацією війни на Донбасі через вступ України до НАТО

Військова загроза з боку Росії: Зеленський провів телефонну розмову з Генсекретарем НАТО[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×