Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В украинских школах беда с вакцинацией: родители заподозрили учителей в обмане[:ua]В українських школах біда з вакцинацією: батьки запідозрили вчителів в обмані[:]

[:ru]Украина с 23 сентября перешла в “желтую” зону и теперь школы, где вакцинировано менее 80% сотрудников, должны прекратить свою работу или перейти на онлайн-обучение. В некоторых городах нашлись заведения, где все педагоги якобы успели сделать прививки в последние дни. Но многие родители заподозрили, что учителя пошли на обман.

Об этом в своем материале пишет Oбозреватель, передает НСН.

В Ивано-Франковске случилось “чудо”

Новые правила касаются всех учеников, помимо тех, кто ходит в 1-4 классы. Например, на удаленку теперь вернулись дети из Киевской области, Чернигова, Запорожья, Мариуполя и других городов. Об этом в социальных сетях рассказывают сами родители.

Сильнее остальных проигнорировали вакцинацию учителя с западных областей, но там ситуация неожиданно развернулась в другую сторону. Так, мэр Ивано-Франковска Руслан Марцинкив заявил, что в городе все школьные коллективы уже якобы вакцинированы на 80%, поэтому все дети пока что продолжат ходить на “живые” занятия.

Между собой педагоги с Прикарпатья делятся, что в последние дни директора школ обзванивали подчиненных и требовали принести справку о вакцинации. В противном случае угрожали не только закрыть школы, но и перестать платить зарплату.

Читайте также: Продажа и пользование “липовыми” справками о вакцинации: как будут наказывать украинцев

Одна из учительниц на условиях анонимности заявила OBOZREVATEL, что кто-то действительно пошел на встречу и сделал прививки, но нашлись и те, кто просто купил необходимую справку.

“И таких большинство, потому что у нас на западе Украины очень сильна антивакцинальная компания. Ее поддерживают церковники из МП, в некоторых протестантских общинах, да и люди больше верят антивакцинальным глупостям в соцсетях, чем медикам”, говорит она.

Во Львове решили ходить в школу со справками

А во Львовской области ситуация очень плохая. Из 1100 школ точно смогут продолжить работу всего около 10%. В самом Львове среди сотни учебных заведений лишь в трех было привито 80% сотрудников.

И это при том, что город очень сильно пострадал во время весенней волны коронавируса. Можно также вспомнить, как мэр Андрей Садовый приглашал приехать работать медиков из других регионов, ведь своих врачей там не хватало.

Однако теперь глава города снова придумал, как выкрутиться из ситуации: занятия в школах разрешили при условии, что учителя раз в три дня будут приносись справки от отрицательном ПЦР-тесте.

Делать его они будут, разумеется, за собственный счет. А это минимум 400-500 грн каждый раз. Учитывая, что зарплаты учителей, мягко говоря, не огромные, то есть большие риски, что если они и будут приносить справки, то поддельные.

Родители не верят в вакцинацию учителей

В сети родители учеников начали сообщать об аномалиях с вакцинацией и заподозрили, что педагоги могли просто купить себе справки. Они также не понимают, почему учителя ждали все лето, а тут внезапно ринулись делать прививки.

“У нас в Луцке еще час назад говорили, что школа закрывается, а через час перезвонили и сказали, что планы изменились. Вот прямо за один час вдруг учителя сбегали и сделали прививку? Серьезно?”,возмущается одна из мам.

То, что в украинских учебных заведениях беда с вакцинацией, говорилось уже давно. По данным Минздрава, хотя бы одну прививку успело сделать лишь около половины учителей и преподавателей.

И если, например, в Киеве успели вакцинировать минимум 80% учителей, то в области более 40% школ уже ушли на удаленку.

На Днепропетровщине 25% заведений будут учиться дистанционно, а в Запорожской области принимать учеников смогут лишь около половины школ.

На Харьковщине в онлайн ушли всего 11% школ, тогда как в Одесской области полноценно продолжить работу сможет 41% заведений.

В западных регионах ситуация еще хуже, но там в срочном порядке пытаются исправить ситуацию.[:ua]Україна з 23 вересня перейшла в “жовту” зону і тепер школи, де вакциновано менш ніж 80% співробітників, повинні припинити свою роботу або перейти на онлайн-навчання. У деяких містах знайшлися заклади, де всі педагоги нібито встигли зробити щеплення в останні дні. Але багато батьків запідозрили, що вчителі пішли на обман.

Про це в свойому матеріалі пише Oбозреватель, передає НСН.

В Івано-Франківську сталося “диво”

Нові правила стосуються всіх учнів, крім тих, хто ходить в 1-4 класи. Наприклад, на дистанційку тепер повернулися діти з Київської області, Чернігова, Запоріжжя, Маріуполя та інших міст. Про це в соціальних мережах розповідають самі батьки.

Сильніше за інших проігнорували вакцинацію вчителі з західних областей, але там ситуація несподівано повернулася в інший бік. Так, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що в місті всі шкільні колективи вже нібито вакциновані на 80%, тому всі діти поки що продовжать ходити на “живі” заняття.

Між собою педагоги з Прикарпаття діляться, що в останні дні директори шкіл обдзвонювали підлеглих і вимагали принести довідку про вакцинацію. В іншому випадку погрожували не тільки закрити школи, а й перестати платити зарплату.

Читайте також: Продаж та користування “липовими” довідками про вакцинацію: як каратимуть українців

Одна з вчительок на умовах анонімності заявила OBOZREVATEL, що хтось дійсно пішов назустріч і зробив щеплення, але знайшлися й ті, хто просто купив необхідну довідку.

“І таких більшість, тому що у нас на заході України дуже сильна антивакцинальна кампанія. Її підтримують церковники з МП, в деяких протестантських громадах, та й люди більше вірять антивакцинальним дурницям у соцмережах, ніж медикам”,каже вона.

У Львові вирішили ходити до школи з довідками

А у Львівській області ситуація дуже погана. З 1100 шкіл точно зможуть продовжити роботу всього близько 10%. У самому Львові серед сотні навчальних закладів лише в трьох було щеплено 80% співробітників.

І це при тому, що місто дуже сильно постраждало під час весняної хвилі коронавірусу. Можна також згадати, як мер Андрій Садовий запрошував приїхати працювати медиків з інших регіонів, адже своїх лікарів там не вистачало.

Однак тепер глава міста знову придумав, як викрутитися з ситуації: заняття в школах дозволили за умови, що вчителі раз на три дні будуть приносити довідки про негативний ПЛР-тест.

Робити його вони будуть, зрозуміло, за власний рахунок. А це щонайменше 400-500 грн щоразу. З огляду на те, що зарплати вчителів, м’яко кажучи, не величезні, тобто великі ризики, що якщо вони і будуть приносити довідки, то підроблені.

Батьки не вірять у вакцинацію вчителів

У мережі батьки учнів почали повідомляти про аномалії з вакцинацією й запідозрили, що педагоги могли просто купити собі довідки. Вони також не розуміють, чому вчителі чекали все літо, а тут раптово кинулися робити щеплення.

“У нас у Луцьку ще годину тому говорили, що школа закривається, а через годину передзвонили і сказали, що плани змінилися. Ось просто за одну годину раптом вчителі збігали і зробили щеплення? Серйозно?”,обурюється одна з мам.

Те, що в українських навчальних закладах біда з вакцинацією, говорилося вже давно. За даними Міністерства охорони здоров’я, хоча б одне щеплення встигли зробити лише близько половини вчителів і викладачів.

І якщо, наприклад, у Києві встигли вакцинувати щонайменше 80% вчителів, то в області понад 40% шкіл вже пішли на дистанційку.

На Дніпропетровщині 25% закладів будуть навчатися дистанційно, а в Запорізькій області приймати учнів зможуть лише близько половини шкіл.

На Харківщині в онлайн пішли всього 11% шкіл, тоді як в Одеській області повноцінно продовжити роботу зможе 41% закладів.

У західних регіонах ситуація ще гірша, але там терміново намагаються виправити ситуацію.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×