Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине будут выдавать международное свидетельство о вакцинации[:ua]В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію[:]

[:ru]Международными медико-санитарными правилами определены требования к международному свидетельству о вакцинации. Поэтому их будут выдавать и в Украине, а никаких других «иммунных паспортов» государство внедрять не будет.

Об этом заявил заместитель министра здравоохранения, главный санитарный врач Виктор Ляшко в комментарии «Коронавирус_инфо» — Telegram-каналу, верифицированному Минздравом, передает Громадское, информирует НСН.

По его словам, если определенная страна потребует при пересечении границы международное свидетельство о вакцинации против COVID-19, украинцы будут получать такую бесплатную справку в два клика.

«Но внедрять и требовать справку о прививке против COVID-19 сейчас не стоит. Я полностью разделяю мнение председателя Европейского регионального бюро ВОЗ Ганса Клюге, который публично предостерегает Еврокомиссию от планов ввести документы о вакцинации против COVID-19»,подчеркнул Ляшко.

[:ru]В Украине будут выдавать международное свидетельство о вакцинации[:ua]В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію[:]

Читайте еще:

24 февраля в Украине началась вакцинация против коронавируса. Первыми вакцинируют медиков, работающих с больными COVID-19, и военных. Прививки также сделали министр здравоохранения Максим Степанов, главный санитарный врач Виктор Ляшко и президент Владимир Зеленский. Всего вакцинировали уже 53 155 человек.

Сейчас вакцинируют в Украине препаратом CoviShield. Он разработан Oxford/AstraZeneca и производится на мощностях в Индии. CoviShield — это та самая «оксфордская» вакцина, которую для локального индийского рынка выпускает Serum Institute India. В Украине препарат зарегистрирован для экстренного использования.[:ua]Міжнародними медико-санітарними правилами визначені вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Тож їх видаватимуть і в Україні, а жодних інших «імунних паспортів» держава не впроваджуватиме.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко у коментарі «Коронавірус_інфо» — Telegram-каналу, верифікованому МОЗ, передає Громадське, інформує НСН.

З його слів, якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безплатну довідку у два кліки.

«Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти COVID-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти COVID-19»,підкреслив Ляшко.

[:ru]В Украине будут выдавать международное свидетельство о вакцинации[:ua]В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію[:]

Читайте ще:

З 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація проти коронавірусу. Першими вакцинують медиків, які працюють із хворими на COVID-19, та військових. Щеплення також зробили міністр охорони здоров’я Максим Степанов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та президент Володимир Зеленський. Загалом вакцинували вже 53 155 людей.

Наразі вакцинують в Україні препаратом CoviShield. Він розроблений Oxford/AstraZeneca та виготовляється на потужностях в Індії. Фактично CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. В Україні препарат зареєстрували для екстреного використання.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×