Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине продлили установку газовых счетчиков до 2023 года[:ua]В Україні продовжили встановлення газових лічильників до 2023 року[:]

[:ru]Верховная Рада приняла во втором чтении и в целом законопроект, который продлевает до 1 января 2023 года конечные сроки установления индивидуальных счетчиков для населения, использующего газ для приготовления пищи.

Соответствующий законопроект №4248-1 “О внесении изменений в Закон Украины “Об обеспечении коммерческого учета природного газа” (относительно пересмотра сроков установления потребителям счетчиков природного газа)” во втором чтении и в целом поддержали 244 народных депутата, передает Укринформ, информирует НСН.

Закон пересматривает и продолжает конечные сроки установления индивидуальных счетчиков для населения, проживающего в квартирах и частных домах, в которых природный газ используется для приготовления пищи, до 1 января 2023 года. Ранее предполагалось, что конечный срок установки таких счетчиков – 1 января 2021 года.

Закон не касается вопросов функционирования местного самоуправления, прав и интересов территориальных громад, местного и регионального развития, социально-трудовой сферы, прав лиц с инвалидностью, сферы научной и научно-технической деятельности.

Кабинет Министров в трехмесячный срок со дня вступления в силу данного закона должен разработать и утвердить порядок компенсации понесенных расходов бытовым потребителям, которые обеспечили установление индивидуальных счетчиков газа за счет собственных средств в размере средневзвешенной стоимости такого установления счетчиков субъектами хозяйствования, которые осуществляют распределение природного газа на соответствующей территории.

Как отмечается в пояснительной записке, целью проекта является выполнение требований Закона Украины «Об обеспечении коммерческого учета природного газа», в частности улучшения организации работы по внедрению 100% коммерческого учета природного газа (для населения, проживающего в квартирах и частных домах, в которых природный газ используется для приготовления пищи).

Читайте еще: Регулятор одобрил введение годовых тарифов на газ для населения с 1 мая[:ua]Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт, який продовжує до 1 січня 2023 року кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що використовує газ для приготування їжі.

Відповідний законопроєкт №4248-1 “Про внесення змін до Закону України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу” (щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу)” у другому читанні та в цілому підтримали 244 народних депутати, передає Укрінформ, інформує НСН.

Закон переглядає та продовжує кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі, до 1 січня 2023 року. Раніше передбачалося, що кінцевий термін встановлення таких лічильників – 1 січня 2021 року.

Закон не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку, соціально-трудової сфери, прав осіб з інвалідністю, сфери наукової та науково-технічної діяльності.

Кабінет Міністрів у тримісячний строк з дня набрання чинності цим законом має розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою проєкту є виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема поліпшення організації роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу (для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі).

Читайте ще: Регулятор схвалив введення річних тарифів на газ для населення з 1 травня[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×