Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украинцев, которые записались в очередь через “Дію”, будут вакцинировать в выходные[:ua]Українців, які записалися у чергу через “Дію”, будуть вакцинувати у вихідні[:]

[:ru]Министерство здравоохранения планирует выделить субботу и воскресенье для вакцинации людей, которые записались в очередь на прививку через приложение «Дія».

Об этом говорится на сайте Офиса президента, передает Громадское, информирует НСН.

Так, 11 мая в ОП состоялось совещание с участием президента Владимира Зеленского, премьер-министра Дениса Шмыгаля и министра здравоохранения Максима Степанова.

Там чиновники обсуждали борьбу с коронавирусом, темпы вакцинации, а также прививки украинцев, записавшихся в очередь через приложение «Дія».

«Президент поддержал предложение министра здравоохранения по внедрению отдельных дней, а именно выходных, для вакцинации этих лиц», говорится в сообщении.

Мы пытаемся выяснить детали такой инициативы правительства и сразу же сообщить вам. Как записаться в лист ожидания на вакцинацию через «Дію» — читайте в нашем материале.

Вакцинация в Украине продолжается с 24 февраля. Первую дозу вакцины уже получили 882 619 человек, а 1 928  — и вторую дозу.

Чем вакцинируют

Вакцинируют препаратом CoviShield, который разработан Oxford/AstraZeneca и производится на мощностях Serum Institute India. Также в Украину прибыла партия препарата AstraZeneca, которую изготовили в Южной Корее.

Пока что Индия приостановила экспорт вакцины — по данным СМИ, из-за нехватки препарата в самой стране. В Минздраве убеждены, что поставки препаратов из Индии скоро возобновятся, и Украина получит 1,5 миллиона доз вакцины. В целом же у индийского производителя мы законтрактовали 15 миллионов доз препарата.

Также прививки у нас делают китайским препаратом CoronaVac и американским Pfizer. Последнюю вакцину Украина получила через COVAX, но правительство договорилось о поставках еще 20 млн доз Pfizer в рамках прямого контакта с производителем.[:ua]Міністерство охорони здоров’я планує виділити суботу та неділю для щеплення людей, які записалися у чергу на вакцинацію через додаток «Дія».

Про це йдеться на сайті Офісу президента, передає Громадське, інформує НСН.

Так, 11 травня в ОП відбулася нарада за участю президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

На ній посадовці обговорювали боротьбу з коронавірусом, темпи вакцинації, а також щеплення українців, які записалися у чергу через додаток «Дія».

«Президент підтримав пропозицію міністра охорони здоров’я щодо впровадження окремих днів, а саме — вихідних, для вакцинації цих осіб», йдеться в повідомленні.

Вакцинація в Україні триває з 24 лютого. Загалом першу дозу вакцини вже отримали 882 619 людей, а 1 928 — і другу дозу.

Чим вакцинують

Вакцинують препаратом CoviShield, що розроблений Oxford/AstraZeneca та виробляється на потужностях Serum Institute India. Ще в Україну прибула партія препарату AstraZeneca, яку виготовили у Південній Кореї.

Поки що Індія призупинила експорт вакцини — за даними ЗМІ, через брак препарату в самій країні. У МОЗ переконані, що постачання препаратів з Індії незабаром відновиться, й Україна отримає 1,5 мільйона доз вакцини. Загалом же в індійського виробника ми законтрактували 15 мільйонів доз препарату.

Також у нас щеплення роблять китайським препаратом CoronaVac та американським Pfizer. Останню вакцину Україна отримала через COVAX, але уряд домовився про постачання ще 20 млн доз Pfizer у межах прямого контакту з виробником.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×