Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В столице демонтируют памятник в честь дружбы Киева и Москвы[:ua]У столиці демонтують пам’ятник на честь дружби Києва та Москви[:]

[:ru]Киевсовет на заседании принял решение о демонтаже памятника дружбы Киева и Москвы и передачу его в музей тоталитаризма.

Об этом сообщает LB.ua, передает НСН.

За демонтаж проголосовали 80 депутатов – представители всех фракций, кроме ОПЗЖ. 16 депутатов не голосовали. При обсуждении вопроса его пытались снять с повестки дня и отложить.

В течение 30 дней балансодержатель памятника КП СЗН Голосеевского района должен его демонтировать. После чего знак передадут на хранение в Голосеевскую РГА, пока не создадут музей тоталитаризма.

“Такие решения стратегически важны, ведь на седьмом году войны с Россией у нас был памятник дружбы с Москвой. Конечно, сейчас у россиян и ватников будет бомбить, о чем свидетельствует даже эйджизм и сексизм у депутата от ОПЖЗ, который таким образом пытался сорвать рассмотрение этого решения. Но такие решения правильны, и этого несколько лет безуспешно добивалась община района”,рассказала LB.ua инициатор решения депутат Алина Михайлова.

Напомним, в апреле киевская власть отказалась демонтировать памятник дружбы Киева и Москвы.

Чиновники агрументировали это тем, что памятник до сих пор находится на балансе коммунального предприятия по содержанию зеленых насаждений Голосеевского района Киева как основное средство внешнего благоустройства с балансовой стоимостью 105 500,00 грн.

Также среди аргументов отмечали, что на сегодня нет порядка демонтажа памятников с информацией о городах государства-агрессора.[:ua]Київрада на засіданні ухвалила рішення про демонтаж пам’ятника дружби Києва та Москви та передачу його до музею тоталітаризму.

Про це повідомляє LB.ua, передає НСН.

За демонтаж проголосували 80 депутатів – представники всіх фракцій, крім ОПЗЖ. 16 депутатів не голосували. Під час обговорення питання його намагалися зняти з порядку денного та відкласти.

Протягом 30 днів балансоутримувач пам’ятника КП УЗН Голосіївського району має його демонтувати. Після чого знак передадуть на зберігання до Голосіївської РДА, поки створять музей тоталітаризму.

“Такі рішення стратегічно важливі, адже на сьомому році війни з Росією у нас був пам’яник дружби з Москвою. Звісно, зараз у росіян і ватників бомбитиме, про що свідчить навіть ейджизм і сексизм у депутата від ОПЖЗ, який таким чином пробував зірвати розгляд цього рішення. Але такі рішення правильні і цього декілька років безуспішно добивалась громада району”,розповіла LB.ua ініціаторка рішення депутатка Аліна Михайлова.

Нагадаємо, у квітні київська влада відмовилась демонтувати пам’ятник дружби Києва та Москви.

Чиновники агрументували це тим, що пам’ятник досі знаходиться на балансі комунального підприємства з утримання зелених насаджень Голосіївського району Києва як основний засіб зовнішнього благоустрою з балансовою вартістю 105 500,00 грн.

Також серед аргументів зазначали, що станом на сьогодні немає порядку демонтажу пам’ятників з інформацією про міста держави-агресора.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×