Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Стало известно, когда у украинцев с ID-паспортами перестанут требовать справку о прописке[:ua]Стало відомо, коли у українців з ID-паспортами перестануть вимагати довідку про реєстрацію[:]

[:ru]Украинцы с ID-картами вскоре больше не будут обязаны носить с собой справку о регистрации. В Министерстве цифровой трансформации упростят систему.

Об этом рассказал руководитель по развитию электронных услуг в Минцифре Мстислав Баник в интервью изданию Главред, передают finance.ua, информирует НСН.

«Есть нормативная база, которая регулирует такое использование. Сейчас готовится ко второму чтению законопроект, который активно проработал комитет по цифровой трансформации, и мы также присоединились к его разработке — он упростит процедуру регистрации как процедуру и уберет штамп в бумажном паспорте и выписку из реестра, которую мы носим с собой. Первоисточником и единственным реестром по прописке будет реестр ГМС и, если говорить о Дії, то там и в ID-карте, и в загранпаспорте будет доступно место регистрации — это именно та прописка, которую больше не нужно будет носить с собой»,пояснил чиновник.

При этом он указал, что украинцам с ID-картами больше не надо будет носить с собой справку о регистрации, как только примут закон.

«Если говорить простым языком, то если человек идет с бумажным паспортом или с ID-картой, у него после принятия закона не будут иметь права просить эту копию. Соответствующий государственный орган, которому нужно узнать место регистрации, должен обратиться в электронной форме в ГМС и получить информацию»,отметил Баник.

По его словам, при использовании цифровых документов информация о месте регистрации будет подтягиваться из реестров ГМС.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Опасный банковский вирус мутировал и снова заражает смартфоны украинцев

Выезд ребенка за границу – согласие можно будет предоставить в электронной форме в портале «Дія»

 [:ua]Українці з ID-картами незабаром більше не будуть зобов’язані носити з собою довідку про реєстрацію. У Міністерстві цифрової трансформації спростять систему.

Про це розповів керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік в інтерв’ю виданню Главред, передають finance.ua, інформує НСН.

«Є нормативна база, яка регулює таке використання. Зараз готується до другого читання законопроект, який активно пропрацював комітет з цифрової трансформації, і ми також приєдналися до його розробки — він спростить процедуру реєстрації як процедуру та прибере штамп в паперовому паспорті та виписку з реєстру, який ми носимо з собою. Першоджерелом та єдиним реєстром за пропискою буде реєстр ДМС і, якщо говорити про Дію, то там і в ID-карті, і в закордонному паспорті буде доступно місце реєстрації – це саме та прописка, яку більше не потрібно буде носити з собою»,пояснив чиновник.

При цьому він вказав, що українцям з ID-картами більше не треба буде носити з собою довідку про реєстрацію, як тільки приймуть закон.

«Якщо говорити простою мовою, то якщо людина йде з паперовим паспортом або з ID-карткою, у неї після прийняття закону не будуть мати права просити цю копію. Відповідний державний орган, якому потрібно дізнатися місце реєстрації, повинен звернутися в електронній формі до ДМС та отримати інформацію»,зазначив Баник.

За його словами, при використанні цифрових документів інформація про місце реєстрації буде підтягуватися з реєстрів ДМС.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Небезпечний банківський вірус мутував і знову заражає смартфони українців

Виїзд дитини за кордон – згоду можна буде надати в електронній формі у порталі «Дія»

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×