Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Шахраї з СІЗО ошукали 10-річну дівчину, змусивши її віддати понад 40 тис грн “для порятунку” батьків

Троє ув’язнених чоловіків в одеському СІЗО ошукали 10-річну дівчинку з Чернігова, змусивши її передати злочинцям всі сімейні заощадження. Шахраї налякали дитину та заявили, що гроші потрібні «для порятунку» її батьків.

Про це повідомили в Нацполіції, передає Громадське, інформує НСН.

Мати ошуканої дівчинки звернулась до поліції ще 29 вересня. Вона розповіла, що на телефон її 10-річної доньки зателефонував невідомий чоловік. Він залякав дитину, сказавши що її батьки потрапили у біду, а задля їх «порятунку» вона має знайти і передати всі заощадження, які є вдома.

Налякана дівчинка передала шахраям 40 тисяч гривень, 350 доларів та 250 євро. Правоохоронці встановили, що за грошима приїхав таксист, якого викликали для поїздки з Чернігова до Одеси.

Шахраї з СІЗО ошукали 10-річну дівчину, змусивши її віддати понад 40 тис грн "для порятунку" батьків

Замовник повідомив таксисту, що у Чернігові до нього підійде дівчинка та віддасть пакет, який потрібно буде привезти в інший кінець країни.

Подальше розслідування привело слідчих до СІЗО в Одесі. Там правоохоронці провели обшук у камері трьох підозрюваних. В ув’язнених чоловіків виявили мобільні телефони, сім-картки та «чорнові» записи.

Так, правоохоронці підозрюють у шахрайстві трьох в’язнів 1985, 1987 та 1995 років народження.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про оголошення про підозру зловмисникам за вчинення шахрайства.

Шахраї з СІЗО ошукали 10-річну дівчину, змусивши її віддати понад 40 тис грн "для порятунку" батьків

За частиною 3 статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Якщо вину ув’язнених доведуть ㅡ їм загрожує новий термін позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×