Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Регулятор одобрил введение годовых тарифов на газ для населения с 1 мая[:ua]Регулятор схвалив введення річних тарифів на газ для населення з 1 травня[:]

[:ru]Нацкомиссия, осуществляющая госрегулирование в сферах энергетики и коммунуслуг (НКРЭКУ) одобрила введение годового продукта цены на природный газ, которое должны предлагать поставщики всем бытовым потребителям на период с 1 мая 2021 по 30 апреля 2022 года.

Об этом сообщает пресс-служба НКРЭКУ, передает LIGA.net, информирует НСН.

Отмечается, что это предварительное одобрение.

“С целью защиты бытовых потребителей природного газа от ценовых колебаний на этот энергетический ресурс указанным проектом решения предлагается ввести базовое годовое предложение, которое будет предлагаться поставщиками”, отметили в регуляторе.

Согласно проекту изменений в правила поставок газа, поставщики будут обязаны обнародовать цену ресурса, поставляемого в рамках базового годового предложения, до 25 апреля каждого года. Срок действия базового годового пакета не зависит от начала поставок потребителю и продолжается до 30 апреля. При этом поставщик не сможет менять цену поставки в рамках годового пакета на протяжении периода его действия.

В то же время поставщики будут иметь возможность предлагать другие позиции бытовым потребителям, размещая их на сайте таким образом, чтобы была возможность однозначно определить, какая из них является базовой годовой.

При поставках природного газа в рамках базового годового предложения оплата счета поставщика должна быть осуществлена не позже 25 числа месяца, следующего за расчетным.

Предполагается, что проект постановления о внесении изменений в правила поставок газа и, соответственного, в типовой договор о его поставках вступит в силу с 1 апреля текущего года.

Ранее мы сообщали: В Украине запустят инспекцию по ЖКХ: для чего она нужна

 [:ua]Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила введення річного продукту ціни на природний газ, який повинні пропонувати постачальники всім побутовим споживачам на період з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП, передає LIGA.net, інформує НСН.

Відзначається, що це попереднє схвалення.

“З метою захисту побутових споживачів природного газу від цінових коливань на цей енергетичний ресурс зазначеним проєктом рішення пропонується запровадити базову річну пропозицію, яка буде пропонуватися постачальниками”, відзначили в регуляторі.

Згідно з проєктом змін до правил поставок газу, постачальники будуть зобов’язані оприлюднювати ціну ресурсу, що поставляється в рамках базової річної пропозиції, до 25 квітня кожного року. Термін дії базового річного пакета не залежить від початку поставок споживачеві і триває до 30 квітня. При цьому постачальник не зможе змінювати ціну поставки в рамках річного пакета протягом періоду його дії.

У той же час постачальники матимуть можливість пропонувати інші позиції побутовим споживачам, розміщуючи їх на сайті таким чином, щоб була можливість однозначно визначити, яка з них є базовою річною.

При поставках природного газу в рамках базової річної пропозиції оплата рахунку постачальника повинна бути здійснена не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Передбачається, що проєкт постанови про внесення змін до правил поставок газу і, відповідного, в типовий договір про його постачання вступить в силу з 1 квітня поточного року.

Раніше ми писали: В Україні запустять інспекцію з ЖКГ: для чого вона потрібна

[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×