Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Приватбанк выставят на продажу – глава НБУ[:ua]Приватбанк виставлять на продаж – голова НБУ[:]

[:ru]По планам НБУ, скоро на продажу выставят Приватбанка – в Нацбанке считают, что приватизация Приватбанка заинтересует самых престижных международных инвесторов, в том числе из США и ЕС.

Об этом в интервью GlobalCapital заявил глава НБУ Кирилл Шевченко, пишет Экономическая правда, передает НСН.

“Наш банковский сектор имеет значительный потенциал для международных инвесторов. Мы надеемся, что в ближайшее время международные банковские группы приобретут доли в украинских госбанках.

Согласно нашим планам, скоро на продажу будет выставлен крупнейший банковский актив Украины – Приватбанк. Мы считаем, что приватизация Приватбанка, которому принадлежит 20% украинского банковского рынка, заинтересует самых престижных международных инвесторов, в том числе из США и ЕС”, рассказал Шевченко.

[:ru]Приватбанк выставят на продажу - глава НБУ[:ua]Приватбанк виставлять на продаж - голова НБУ[:]

По его словам, Нацбанк продолжает поддерживать стратегию Приватбанка в судах с его бывшими владельцами Игорем Коломойским и Геннадием Боголюбовым.

Он добавил, что сейчас по делу Приватбанка проходит около 100 судебных процессов.

“Это исключительно сложный вопрос”,заявил глава НБУ.

В то же время, отвечая на вопрос, какова вероятность, что эти процессы завершатся до конца этого года, Шевченко ответил:

“По сути, это наша цель. Надеемся, что судебные дела будут завершены, и мы сможем сосредоточиться исключительно на взыскании активов”.

Также он надеется, что за 5 лет доля государства в банковской системе снизится с 55% до 25%, что поможет ей стать более независимой.[:ua]За планами НБУ, скоро на продаж виставлять Приватбанк – у Нацбанку вважають, що приватизація Приватбанку зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США і ЄС.

Про це в інтерв’ю GlobalCapital заявив голова НБУ Кирило Шевченко, пише Економічна правда, інформує НСН.

“Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках.

Згідно з нашими планами, скоро на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України – Приватбанк. Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США і ЄС”, розповів Шевченко.

[:ru]Приватбанк выставят на продажу - глава НБУ[:ua]Приватбанк виставлять на продаж - голова НБУ[:]

За його словами, Нацбанк продовжує підтримувати стратегію ПриватБанку в судах з його ексвласниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Він додав, що зараз у справі Приватбанку проходить близько 100 судових процесів.

“Це виключно складне питання”, заявив голова НБУ.

Водночас, відповідаючи на питання, якою є ймовірність, що ці процеси завершаться до кінця цього року, Шевченко відповів:

“По суті, це наша ціль. Сподіваємося, що судові справи будуть завершені, і ми зможемо зосередитися виключно на стягненні активів”.

Також він сподівається, що за 5 років частка держави в банківській системі знизиться з 55% до 25%, що допоможе їй стати більш незалежною.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×