Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

“Партія Шарія” внесла 1,5 млн застави за підозрювану в держзраді у справі контрольованих з РФ Telegram-каналів

«Партія Шарія» внесла 1,58 млн грн застави за підозрювану в держзраді Вікторію Даскаліцу. Її затримали у справі щодо Telegram-каналів, які, за даними СБУ, контролює та фінансує Росія.

Про це повідомив адвокат Валентин Рибін, пише Громадське.

За його словами, заставу, визначену судом, внесли 4 лютого, а всю суму зібрала «Партія Шарія» проросійського блогера Анатолія Шарія.

Він зазначив, що 5 лютого сподівався забрати свою клієнтку, однак потрапити до СІЗО не вдалося: на в’їзді чергувала патрульна поліція та нікого не пропускала. Згодом з’ясувалося, що поліцейські перевіряли інформацію про замінування кількох об’єктів у Харкові, зокрема судів і слідчого ізолятора.

Згідно із законом, після отримання документів, що підтверджують внесення застави, заарештовану людину мають випустити з СІЗО протягом доби.

Нагадуємо:

1 лютого у СБУ заявили, що викрили масштабну агентурну мережу — вона залучала українців до створення та адміністрування Telegram-каналів, які дестабілізували ситуацію в країні.

Слідство встановило, що її створили спецслужби РФ. До її складу входили мешканці Харкова та Одеси, активісти так званої «руської весни». В СБУ вказують, що вони наразі «базуються» на території підконтрольної Росії «ПМР» — Придністровської Молдовської Республіки в Тирасполі.

Спецслужби РФ залучили українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів: «Легитимный», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

Тоді правоохоронці затримали в Києві громадянку України, одну з ключових фігуранток провадження. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×