Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]НБУ прогнозирует рост коммунальных тарифов в 2021 году[:ua]НБУ прогнозує зростання комунальних тарифів у 2021 році[:]

[:ru]Национальный банк Украины прогнозирует дальнейший рост жилищно-коммунальных тарифов в 2021 году.

Об этом говорится в ежеквартальном Инфляционном отчете за апрель 2021, обнародованном на сайте НБУ, передает Рубрика, информирует НСН.

“Тарифы на отопление и горячее водоснабжение будут повышаться, поскольку они не корректировались в 2020 году, несмотря на подорожание газа и рост расходов на оплату труда”,говорится в прогнозе.

Еще одним фактором дальнейшего роста тарифов в НБУ называют повышение минимальной заработной платы в стране.

“Увеличение заработных плат в сфере ЖКХ (в частности, за счет повышения минимальной заработной платы), и других производственных расходов приведет дальнейшее удорожание отдельных коммунальных услуг”,отмечается в прогнозе.

Задолженность населения за жилищно-коммунальные услуги в феврале 2021 выросла до 82,1 млрд грн. В частности, долги за поставки тепловой энергии и горячей воды составлял 27,4 млрд грн.

Кроме того, как передает Укринформ, Национальный банк Украины прогнозирует, что стоимость природного газа летом 2021 вдвое превысит стоимость прошлого лета.

“Ожидается, что летом стоимость природного газа более чем вдвое будет превышать ценовые минимумы прошлого лета. Поэтому вклад газа сформирует более трети годовой административной инфляции во II квартале”,говорится в прогнозе.

В то же время, как считают в НБУ, до конца года цена на газ установится на уровне соответствующих показателей 2020 года.

“По итогам 2021 цена газа будет близкой к прошлогодней благодаря постепенному снижению цены газа на европейских газовых хабах в течение года и усилению конкуренции на внутреннем рынке”,говорится в прогнозе.

[:ua]Національний банк України прогнозує подальше зростання житлово-комунальних тарифів у 2021 році.

Про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за квітень 2021 року, оприлюдненому на сайті НБУ, передає Рубрика, інформує НСН.

“Тарифи на опалення та гаряче водопостачання будуть підвищуватись, оскільки вони не коригувались у 2020 році, незважаючи на подорожчання газу та зростання витрат на оплату праці”,йдеться в прогнозі.

Ще одним фактором подальшого зростання тарифів в НБУ називають підвищення мінімальної заробітної плати в країні.

“Збільшення заробітних плат у сфері ЖКГ (зокрема, за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати), та інших виробничих витрат зумовить подальше подорожчання окремих комунальних послуг”,зазначається в прогнозі.

Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги у лютому 2021 року зросла до 82,1 млрд грн. Зокрема, борг за постачання теплової енергії та гарячої води становив 27,4 млрд грн.

Крім того, як передає Укрінформ, Нацбанк прогнозує, що вартість природного газу влітку 2021 року вдвічі перевищить вартість минулого літа.

“Очікується, що влітку вартість природного газу більш ніж удвічі перевищуватиме цінові мінімуми минулого літа. Відтак внесок газу сформує більше третини річної адміністративної інфляції в ІІ кварталі”, йдеться в прогнозі.

Водночас, як вважають в НБУ, до кінця року ціна на газ встановиться на рівні відповідних показників 2020 року.

“За підсумками 2021 року ціна газу буде близькою до минулорічної завдяки поступовому зниженню ціни газу на європейських газових хабах протягом року та посиленню конкуренції на внутрішньому ринку”, йдеться в прогнозі.

[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×