Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Коллекторы в Украине изменили правила работы: о чем нужно знать[:ua]Колектори в Україні змінили правила роботи: про що потрібно знати[:]

[:ru]В Украине вступил в силу закон, регулирующий деятельность коллекторских компаний.

Новые правила позволили украинцам жаловаться на коллекторов в Национальный банк, одну компанию уже оштрафовали.

Подробности рассказала в эфире программы “Сегодня День” на телеканале “Украина 24” народный депутат от “Слуги народа” Ольга Василевская-Смаглюк, передает НСН.

“Что касается коллекторского закона, он работает. Уже была оштрафована одна компания более чем на 100 тыс. грн, за то, что она нарушила этические нормы. Для того, чтобы исключить компанию из реестра, лишить ее права работать, нужно, чтобы были три жалобы – доказанные факты нарушения закона о коллекторской деятельности для того, чтобы исключить компанию из реестра. Тогда она будет лишена права осуществлять такую ​​деятельность, поскольку реестр коллекторских компаний выполняет определенную лицензионную функцию”,сообщила депутат.

По ее словам, сейчас коллекторский реестр наполняется, регулирование деятельности осуществляет Национальный банк Украины.

“Мы впервые в Украине урегулировали деятельность коллекторов, так как до сих пор эта история и этот вид деятельности вообще был вне всякого закона и регулирования. Полиция вообще не могла из-за большого наплыва жалоб урегулировать эту деятельность”,отметила “слуга народа”.

Василевская-Смаглюк также объяснила, как надо жаловаться на коллекторов:

“Действовать нужно так – надо жаловаться в Национальный банк, на сайте Нацбанка есть форма, которую необходимо заполнить и отправить соответствующую жалобу. Желательно добавить определенные доказательные материалы”.

Напомним, антиколлекторский закон полноценно заработал в Украине с 14 октября. Отныне взимать просроченные потребительские кредиты смогут только занесенные в публичный реестр Нацбанка компании.

Коллекторов обязали вежливо общаться с должниками, а в случае угроз, шантажа или телефонных звонков в неположенное время украинцы смогут жаловаться в правоохранительные органы и Нацбанк.[:ua]Колектори в Україні працююють за новими правилами, бо набув чинності закон, що регулює діяльність колекторських компаній.

Тепер українці можуть скаржитися на колекторів у Національний банк, через що одну компанію вже оштрафували.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Україна 24.

Подробиці розповіла народна депутатка від “Слуги народу” Ольга Василевська-Смаглюк.

“Що стосується колекторського закону, він працює. Вже була оштрафована одна компанія більше, ніж на 100 тис. грн, за те, що вона порушила етичні норми. Для того, щоб виключити компанію з реєстру, позбавити її права працювати, потрібно, щоб були три скарги – доведені факти порушення закону про колекторську діяльність для того, щоб виключити компанію з реєстру. Тоді вона буде позбавлена права здійснювати таку діяльність, оскільки реєстр колекторських компаній виконує певну ліцензійну функцію”,повідомила депутатка.

За її словами, зараз колекторський реєстр наповнюється, регулювання діяльності здійснює Національний банк України.

“Ми вперше в Україні врегулювали діяльність колекторів, тому що до цього часу ця історія і цей вид діяльності взагалі був поза будь-яким законом і регулюванням. Поліція взагалі не могла через великий наплив скарг врегулювати цю діяльність”,зазначила “слуга народу”.

Василевська-Смаглюк також пояснила, як треба скаржитись на колекторів:

“Діяти потрібно так – треба скаржитись у Національний банк, на сайті Нацбанку є форма, яку потрібно заповнити і відправити відповідну скаргу. Бажано додати певні доказові матеріали”.

Нагадаємо, антиколекторський закон повноцінно запрацював в Україні з 14 жовтня. Відтепер стягувати прострочені споживчі кредити зможуть тільки занесені в публічний реєстр Нацбанку компанії.

Колекторів зобов’язали ввічливо спілкуватися з боржниками, а в разі загроз, шантажу або телефонних дзвінків в недозволений час українці зможуть скаржитися в правоохоронні органи і Нацбанк.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×