Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Китай схвалив вакцину Sinovac, яку замовила Україна

Державне управління з контролю за фармацевтичною продукцією Китаю схвалило для повсюдного застосування вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech. Нею збираються прищеплювати й українців.

Про це повідомляє агентство Reuters, пише РБК-Україна, передає НСН.

Таким чином, виробнику надали умовний дозвіл для регулярних поставок на ринок цього препарату. Раніше вакцина використовувалася в Китаї головним чином для представників групи підвищеного ризику – лікарів, прибиральників, співробітників поліції і митниці, а також чиновників.

У ході випробувань третьої фази, проведених в Бразилії і Туреччині, оцінювалася ефективність вакцини-кандидата щодо медичних працівників, які лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою. Вони мали одну і ту ж первинну кінцеву точку – рівень ефективності препарату через 14 днів після щеплення вакциною-кандидатом або плацебо.

Раніше ми писали: Україні підтвердили постачання 12 млн доз вакцин

Зазначено, що станом на 16 грудня 2020 року в програмі взяли участь 12 396 медичних працівників старше 18 років. Всього за період спостереження було зафіксовано 253 позитивних випадки.

“У Бразилії через 14 днів після вакцинації двома дозами вакцини за графіком 0, 14 днів ефективність проти COVID-19 склала 50,65% для всіх випадків, 83,70% для випадків, що потребують лікування, і 100,00% для госпіталізованих, важких і летальних випадків”, – говорить реліз компанії.

Клінічні випробування третьої фази в Туреччині проходили у два етапи. Серед учасників – медичні працівники на першому етапі й населення – на другому етапі. Вік учасників становив від 18 до 59 років. Всього в випробуванні був задіяний 7 371 учасник. Так, 1322 учасники завершили вакцинацію двома дозами та увійшли в 14-денний період спостереження після отримання другої дози вакцини.

“На підставі аналізу 29 випадків ефективність профілактики COVID-19 склала 91,25% через 14 днів після двухдозової вакцинації відповідно до 0, 14-денним графіком”, – інформують у компанії.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×