Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Дружину Шарія зареєстрували на вибори по підозрілій меддовідці

Центральна виборча комісія України зареєструвала дружину проросійського блогера Анатолія Шарія – Ольгу – кандидаткою в народні депутати у 2019 році, хоча вона не проживала в Україні протягом 5 років: Ольга надала довідку, що нібито чотири роки лікувалася в Німеччині.

Довідка німецькою та нотаріально завірений переклад українською є у розпорядженні “Слідства.Інфо”, передає Українська правда, інформує НСН.

Відповідно до закону, кандидат у народні депутати має проживати в Україні щонайменше п’ять років до балотування, або надати переконливі докази, чому це було неможливо. Раніше ЦВК зареєструвала Анатолія Шарія кандидатом у депутати, однак потім скасувала реєстрацію, оскільки він не проживає в Україні з 2012 року.

Однак, Ольгу Шарій зареєстрували – на підставі довідки німецької медфірми Medcologne, відповідно до якої та перебувала за кордоном чотири роки, бо весь цей час лікувалася. Ольга нібито проходила обстеження у німецькій клініці 11 травня 2015 року і отримала три невтішні діагнози. У неї виявили проблеми зі спиною, які передбачали суттєві обмеження — наприклад, носіння корсету. Ользі також не рекомендували польоти на літаку або довготривалі подорожі на авто.
У той же час, як свідчать фото із соцмереж Ольги Шарій, протягом чотирьох років вона побувала у Москві, Римі, Парижі, Відні, Монако, Мадриді, Амстердамі та у інших містах. Фото з України за цей період у Ольги відсутні.

Дружину Шарія зареєстрували на вибори по підозрілій меддовідці

У “Слідстві.інфо” зазначають, що медична фірма Medcologne, яка видала Ользі довідку – знаходиться в Кельні. Сайт фірми російськомовний, серед її партнерів — декілька установ з Російської Федерації: Російська академія народного господарства та державної служби при президентові РФ та Президентська програма підготовки управлінських кадрів.

Директор фірми — Михайло Хайтін, випускник Вищого військово-морського училища ім. Фрунзе в Санкт-Петербурзі. Зараз Хайтін — фахівець у сфері медичного туризму і маркетингу.

Повідомляється, що журналісти зателефонували Хайтіну під виглядом клієнтів з України, яким треба терміново “заднім числом” “закрити” медичною довідкою кількамісячну відсутність на роботі вигаданого посадовця. Михайло Хайтін телефоном переконав, що він “може все” і сказав, що вартість такої довідки від німецької медфірми — 1000 євро.

Журналістка “Слідства.інфо” також зв’язалася з самою Ольгою Шарій, але та не відповіла на прямі запитання щодо меддовідки.

Сам Шарій у себе в відео заявив, що це розслідування замовили в Офісі президента.

Нагадуємо, Анатолій Шарій — колишній журналіст, який втік з України у 2012 році та отримав політичний притулок у Литві. Згодом почав вести політичний блог на каналі YouTube, який на сьогодні налічує понад 2 мільйони підписників.

Влітку 2019 року Шарій, перебуваючи за кордоном, оголосив про створення політичної партії та назвав її “Партія Шарія”. Формально політсилу очолює його дружина Ольга. Політрада партії складається з двох осіб — Ольги Шарій та експредставника “Народного фронту” Олександра В’юника.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×