Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Четыре сахарных завода отказались работать. Вырастет ли цена на сахар?[:ua]Чотири цукрових заводи відмовилися працювати. Чи зросте ціна на цукор?[:]

[:ru]В Украине один за другим останавливаются сахарные заводы. Обильные урожаи сахарной свеклы, которые собрали в 2021 году аграрии, не спасают ситуацию на рынке.

Об этом НСН узнал из сообщения today.ua.

Официально в Украине полностью остановили производство уже четыре крупных сахарных завода из 34 имеющихся в стране. Основная причина отказа предприятий перерабатывать сахарную свеклу – убыточность производства сахара из-за роста цен на энергоносители.

Генеральный директор ассоциации “Харьковсахар” Юрий Ильченко сообщил, что в 2020 году тариф на газ составлял около 7-8 гривен за кубометр, в 2021 году – 28 гривен за куб.м. Эксперт назвал возникшую в сахаропроизводстве ситуацию “экономической катастрофой”.

Себестоимость сахара на сегодняшний день, по словам Ильченко, составляет 25–26 грн/кг. Это значит, что до конечного потребителя продукт должен прийти по цене около 30-32 грн/кг.

Поскольку рост цен на энергоносители продолжается, а в Украине все меньше заводов, которые занимаются переработкой сахарной свеклы и производством сахара, то в магазинах цены будут достигать 40 гривен и выше за килограмм.

“Себестоимость сахара ожидается на уровне 30–32 гривен, а отпускная цена заводов – 35–40 гривен за кг. Плюс торговая надбавка”,уверен Гендиректор ассоциации “Харьковсахар”.

Кстати, недавно “НСН” писал:

В Украине рекордный урожай подсолнечника — как изменятся цены на подсолнечное масло

Еда-убийца: топ-10 вредных продуктов, от которых стоит отказаться

 [:ua]В Україні один за одним зупиняються цукрові заводи. Гарні врожаї цукрових буряків, які зібрали 2021 року аграрії, не рятують ситуацію на ринку. Чи зросте ціна на цукор?

Офіційно в Україні повністю зупинили виробництво вже чотири великі цукрові заводи з 34 наявних у країні.

Про це НСН дізнався з повідомлення today.ua.

Основна причина відмови підприємств переробляти цукрові буряки – збитковість виробництва цукру через зростання цін на енергоносії.

Генеральний директор асоціації “Харківцукор” Юрій Ільченко повідомив, що у 2020 році тариф на газ становив близько 7-8 гривень за кубометр, у 2021 році – 28 гривень за куб.м.

Експерт назвав ситуацію, що виникла в цукроводстві, “економічною катастрофою”. Собівартість цукру на сьогоднішній день, за словами Ільченка, становить 25–26 грн/кг. Це означає, що до кінцевого споживача продукт має прийти за ціною близько 30-32 грн/кг.

Оскільки зростання цін на енергоносії продовжується, а в Україні дедалі менше заводів, які займаються переробкою цукрових буряків та виробництвом цукру, то в магазинах ціни на цукор сягатимуть 40 гривень і вище за кілограм.

“Собівартість цукру очікується на рівні 30–32 гривень, а відпускна ціна заводів – 35–40 гривень за кг. Плюс торгова надбавка”,упевнений Гендиректор асоціації “Харківцукор”.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Викликає бронхіальну астму: в Україну завезли заражену гречку з Росії

В Україні рекордний врожай соняшнику – як зміняться ціни на соняшникову олію

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×