Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Раскол “Голоса”: 10 депутатов объявили недоверие руководителю фракции и создали новое объединение[:ua]Розкол “Голосу”: 10 депутатів оголосили недовіру керівнику фракції і створили нове об’єднання[:]

[:ru]10 народных депутатов из парламентской фракции “Голос” объявили о создании объединения “Справедливость” и выразили недоверие руководителю фракции, в которой они остаются.

Об этом нардепы заявили в Верховной Раде, передает Украинская правда, информирует НСН.

“Вчера, руководство партии и фракции пересекло красную линию и окончательно похоронили партию и фракцию. Именно поэтому мы, 10 народных депутатов, объединились в группу “Справедливость”, чтобы и дальше отстаивать интересы украинцев, а не руководства партии и фракции или олигархов”, заявила нардеп Устинова.

10 нардепов – это ровно половина от состава фракции “Голоса” в парламенте.

В объединение “Справедливость” вошли: Соломия Бобровская, Галина Васильченко, Юлия Клименко, Роман Лозинский, Наталья Пипа, Ольга Стефанишина, Александра Устинова, Владимир Цабаль, Андрей Шараскин, Ярослав Юрчишин.

[:ru]Раскол "Голоса": 10 депутатов объявили недоверие руководителю фракции и создали новое объединение[:ua]Розкол "Голосу": 10 депутатів оголосили недовіру керівнику фракції і створили нове об'єднання[:]

Депутаты обвиняют руководство партии в “узурпации власти и осквернении принципов демократии, которые привели к фактическому уничтожению имиджа партии и фракции”, в поддержке голосований за “дерибан” столичной земли, желании уничтожить антикоррупционные органы и “договорняках”.

Упомянули они и скандальное голосование за отсрочку введения норм закона о полномасштабном дубляже фильмов и сериалов на украинском языке на телевидении.

Кроме этого, народные депутаты выразили недоверие руководителю фракции Ярославу Железняку.

“Он нарушает закон и положение о фракции и больше квартала игнорирует обязанность созвать и вести заседание фракции”,говорилось в заявлении с трибуны.

Также депутаты заявили, что инициируют исключение из фракции главы партии Киры Рудык, как депутата, имеющего более 50% прогулов.

“Напомним, мы в программе партии на парламентских выборах обещали забирать мандат у тех, кто прогуливает больше половины заседаний. Время выполнять обещания начиная с себя”,добавили нардепы.

Все нардепы остаются во фракции и не планируют из нее выходить. Пока объединения “Солидарность” не имеет юридического статуса.

“Из фракции выходить не планируем, пусть они уходят”,заявил Юрчишин “Украинской правде”.

10 нардепов уже создали свой сайт, на котором заявляют, что “Голос” рейдернули:

“Власть в “Голосе” захватили люди, не имеющие ничего общего с ценностями, которые декларировала партия”.

Ранее мы сообщали: Притула покидает партию “Голос”[:ua]10 народних депутатів із парламентської фракції “Голос” оголосили про створення об’єднання “Справедливість” і висловили недовіру керівнику фракції, в якій вони залишаються.

Про це йшлося у заяві партії у Верховній Раді, пише Українська правда, передає НСН.

“Вчора, керівництво партії та фракції перетнуло червону лінію й остаточно поховали партію та фракцію. Саме тому ми, 10 народних депутатів, об’єдналися у групу “Справедливість”, щоб і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції чи олігархів”, сказала нардепка Устінова.

10 нардепів – це рівно половина від складу фракції “Голосу” в парламенті.

До об’єднання “Справедливість” увійшли: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

[:ru]Раскол "Голоса": 10 депутатов объявили недоверие руководителю фракции и создали новое объединение[:ua]Розкол "Голосу": 10 депутатів оголосили недовіру керівнику фракції і створили нове об'єднання[:]

Депутати звинувачують керівництво партії в “узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції”, у підтримці голосувань за “дерибани” столичної землі, бажанні знищити антикорупційні органи та “договорняках”.

Згадали вони і скандальне голосування за відтермінування введення норм закону про повномасштабний дубляж фільмів та серіалів українською мовою на телебаченні.

Крім цього, народні депутати висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку.

“Він порушує закон та положення про фракцію і понад квартал ігнорує обов’язок скликати та вести засідання фракції”,йшлося в заяві з трибуни.

Також депутати заявили, що ініціюють виключення з фракції голови партії Кіри Рудик, як депутатки, що має більше 50% прогулів.

“Нагадаємо, ми у програмі партії на парламентських виборах обіцяли забирати мандат у тих, хто прогулює більше половини засідань. Час виконувати обіцянки починаючи з себе”,додали нардепи.

Усі нардепи залишаються у фракції та не планують із неї виходити. Поки що об’єднання “Солідарність” не має юридичного статусу.

“З фракції виходити не плануємо, хай вони йдуть”,заявив Юрчишин “Українській правді”.

10 нардепів уже створили свій сайт, на якому заявляють, що “Голос” рейдернули:

“Владу в “Голосі” захопили люди, що не мають нічого спільного з цінностями, які декларувала партія”.

Раніше ми писали: Притула покидає партію “Голос”[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×