Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

«Пільги мешканцям 30-кілометрових зон монетизуємо» – Шмигаль

Скасовані у січні 2021 року пільги на електроенергію мешканцям так званих зон спостереження планують монетизувати. Відповідну заяву зробив сьогодні 19 лютого під час «години запитань до уряду» зробив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє НСН, посилаючись на онлайн трансляцію засідання Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання одного з нардепів щодо скасованого права мешканців 30-кілометрових зон на пільги, Шмигаль зазначив, що раніше на таких територіях діяли аж три пільги: 30% знижка на тариф, нічний тариф при наявності багатозонних лічильників і пільга для власників електроопалення. При цьому прем’єр підкреслив, що саме електроопаленням користується переважна більшість мешканців зон спостереження.

Далі він заявив, що скасовану пільгу (30% знижку) планують монетизувати або надавати у вигляді субсидій. Як саме це буде відбуватися і коли, Шмигаль не конкретизував, лише зазначив, що відповідна робота в уряді вже ведеться – розробляється механізм.

Нагадаємо, у Нікополі, який є найбільшим населеним пунктом з усіх, що знаходяться у зонах спостереження, створили петицію до президента України щодо повернення пільг. На даний вона зібрала вже 22702 голосів з 25000 необхідних для розгляду. Збір триватиме ще 46 днів. Останнім часом він суттєво уповільнився.

«Пільги мешканцям 30-кілометрових зон монетизуємо» – Шмигаль

Підписати петицію можна ТУТ.

Нардепи пропонують повернути тариф 90 копійок за перші 100 кВт електроенергії

Уряд затвердив порядок компенсації для громадян, у яких встановлене електроопалення

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×