Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Київщині дві дівчинки отруїлись «Дротаверином»: одна дитина загинула

У місті Боярка Фастівського району дві семикласниці отруїлися медичним препаратом «Дротаверин», повідомляє НСН, посилаючись на поліцію Київської області.  Трагедія сталася під час навчального процесу в школі.

Попередньо встановлено, що дівчата подивилися відео в одній із популярних соціальних мереж із закликом спробувати медичний препарат. На перерві учениці придбали в аптеці «Дротаверин» та вжили кожна по 40 таблеток в приміщені школи. Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох.

На Київщині дві дівчинки отруїлись «Дротаверином»: одна дитина загинула

Медики, які прибули на місце події ,констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доправили до медичного закладу. Наразі життю дівчини нічого не загрожує.

На місці події працюють слідчо-оперативна група Фастівського районного управління поліції, кіберполіція та ювенальна превенція поліції Київщини. Наразі правоохоронці встановлюють обставини трагедії, опитують свідків.

Наразі поліцейські встановили провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.

Враховуючи те, що препарат “Дротаверин” є аналогом препарату “НО-ШПА” та відпускається без рецепту слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби України щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо попередження таких порушень у майбутньому.

На Київщині дві дівчинки отруїлись «Дротаверином»: одна дитина загинула На Київщині дві дівчинки отруїлись «Дротаверином»: одна дитина загинула

На Київщині дві дівчинки отруїлись «Дротаверином»: одна дитина загинула

Омбудсмен з прав дитини при президентові України Микола Кулеба  зробив заяву з приводу трагедії.

За попередніми даними, є підозра, що ці випадки пов’язані з небезпечними «іграми», які поширюються в Інтернеті, – заявив він.

І звернувся до батьків:

Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків.

  • Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку онлайн!
  • Нагадайте дітям про важливі правила користування Інтернетом і соціальними мережами.
  • Не спілкуватися з незнайомцями
  • Не повторювати дії, які пропонуються в мережі
  • Поясніть, що «розваги» онлайн несуть небезпечні, а часом – невідворотні наслідки в реальному житті!

Шахраї з СІЗО ошукали 10-річну дівчинку, змусивши її віддати понад 40 тис грн “для порятунку” батьків

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×