Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Донбаcі біля Золотого-4 бойовики поранили місцеву мешканку

На Донбасі продовжують страждати мирні мешканці від обстрілів бойовиків, і такі випадки останнім часом почастішали. Люди не уявляють, як їх діти підуть до школи 1 вересня, передає НСН, посилаючись на голову Луганської обласної державної адміністрації. Сергія Гайдая.

За його словами, ще п’ятьох тривалих обстрілів зазнали населені пункти Луганщини поблизу лінії розмежування упродовж минулої доби.

«Ворог продовжує підступно обстрілювати підконтрольні українській владі території. Продовжуються провокації убік наших військових для подальшого зриву домовленості відносно повного та всеосяжного припинення вогню. Україна зазнала непоправних втрат серед військових, які гинули від куль снайперів. Останнім часом все частіше страждають мирні жителі та їх помешкання. 17 серпня російсько-окупаційні війська поранили жінку із Золотого-4, яка потрапила до лікарні. Навіть не уявляю, як в такій небезпеці через два тижні нашим дітям йти до школи?! В яких умовах небезпеки їм доведеться навчатися?» – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Він повідомив, що вчора ввечері зі сторони Золотого-5, яке розташоване на непідконтрольній території, здійснені обстріли позицій ВСУ та населених пунктів з мінометів та протитанкових гранатометів.

Унаслідок цього жителька Золотого-4 1973 року народження, яка проживає на вул. Перша Вільна, отримала мінно-вибухову травму, множинні уламкові поранення лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, лівої стопи. Її госпіталізували до лікарні в Лисичанську.

Також вогнепальне поранення отримав наш військовослужбовець внаслідок обстрілу позицій ЗСУ в Причепилівці, якого госпіталізували до шпиталю в Сєвєродонецьку.

«Постраждалі отримали усю необхідну медичну допомогу. Проте ми не знаємо, чого очікувати навіть сьогодні. І якщо наші збройні сили готові дати ворогу опір, то навіть не уявляю, якій небезпеці піддаються жителі населених пунктів Луганщини: щохвилини жити з думками про безпеку рідних, про те, що можна за лічені секунди втратити помешкання та опинитися на вулиці. Навряд чи над цим замислюються представники незаконних збройних формувань, що цілять в мирні домівки», – акцентував очільник області Сергій Гайдай.

Загалом п‘ять обстрілів з боку незаконних збройних формувань зафіксовано на Луганщині упродовж 17 серпня.

Так, російсько-окупаційні війська двічі відкрили вогонь у напрямку Причепилівки зі стрілецької зброї.

Тричі обстріляні українські позиції поблизу Золотого-4 із заборонених мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Обстріли на Донбасі: поранено мирного мешканця

На Донбасі 16 серпня загинув український військовослужбовець

Один загиблий і двоє поранених – доба на Донбасі (фото)

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×