Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Выведенные из оборота 25-копеечные монеты могут спасти жизни детям: стартует всеукраинская акция[:ua]Виведені з обігу 25-копійчані монети можуть врятувати життя дітям: стартує всеукраїнська акція[:]

[:ru]В Украине стартует акция для «Монетки детям» от НБУ и Фонда “Таблеточки”

Национальный Банк Украины и благотворительный фонд “Таблеточки” объявили о старте всеукраинской акции “Монетки детям” по сбору средств на помощь детям с онкозаболеваниями. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте ЦЕНЗОР.НЕТ.

Как объяснил в Facebook глава НБУ Кирилл Шевченко, для участия в акции достаточно принести в отделение одного из банков-партнеров монеты номиналом 25 копеек, которые уже выведены из оборота, но по-прежнему хранятся в домах украинцев.

“Сегодня вместе с основательницей благотворительного фонда “Таблеточки” Ольгой Кудиненко мы начали всеукраинскую благотворительную акцию “Монетки детям”. Эта акция проходит при поддержке Министерства образования и науки. Вместе с банками-партнерами мы будем собирать помощь для онкобольных детей”, – написал Шевченко.

По его словам, на руках у украинцев по-прежнему находится около полутора миллиарда монет достоинством 25 копеек на общую сумму около 400 млн гривен.

[:ru]Выведенные из оборота 25-копеечные монеты могут спасти жизни детям: стартует всеукраинская акция[:ua]Виведені з обігу 25-копійчані монети можуть врятувати життя дітям: стартує всеукраїнська акція[:]

“Этими монетами уже почти год невозможно воспользоваться, потому что они выведены из обращения. Монеты лежат дома в копилках, карманах, на полках и тому подобное. Однако их можно свободно обменять в банках на монеты тех номиналов или банкнот, которые остаются в обращении. По желанию, эти деньги можно направить на помощь детям”, – пишет глава НБУ.

В акции принимают участие 6 банков: Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк и Индустриалбанк. В их отделениях благотворитель может сдать монеты номиналом 25 копеек и дать согласие на перечисление этих средств на счет фонда “Таблеточки”.

Собранные средства пойдут на покупку лекарств, специального питания, паллиативную помощь, реабилитацию и лечение за рубежом сотен больных детей.

“Со своей стороны, прошу сограждан принять участие в акции и помочь маленьким украинцам в борьбе с их болезнью. Благодаря нам с вами, история их побед может вырасти!” – добавляет Кирилл Шевченко.

Детская онкология – одна из самых острых проблем в современном мире. Только в прошлом году в Украине было диагностировано 1442 случая онкологии у детей до 14 лет, и только около 60% детей в Украине выздоравливают. При этом опыт современной медицины доказывает, что детская онкология излечима. В европейских странах, например, процент избавления от злокачественных опухолей и лейкозов у детей доходит до 75-80%.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Украине введут в обращение новые памятные банкноты ко Дню Независимости

 

 

 

 

 [:ua]В Україні стартує акція «Монетки дітям» від НБУ та Фонду “Таблеточки”

Національний Банк України та благодійний фонд “Таблеточки” оголосили про старт всеукраїнської акції “Монетки дітям” по збору коштів на допомогу дітям з онкозахворюваннями. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті ЦЕНЗОР.НЕМАЄ.

Як пояснив у Facebook глава НБУ Кирило Шевченко, для участі в акції достатньо принести у відділення одного з банків-партнерів монети номіналом 25 копійок, які вже виведені з обороту, але як і раніше зберігаються в будинках українців.

“Сьогодні разом із засновницею благодійного фонду “Таблеточки” Ольгою Кудіненко ми розпочали всеукраїнську благодійну акцію “Монетки дітям”. Ця акція проходить за підтримки Міністерства освіти і науки. Разом з банками-партнерами, ми будемо збирати допомогу для онкохворих дітей”, – написав Шевченко.

За його словами, на руках в українців, як і раніше, знаходиться близько півтора мільярда монет номіналом 25 копійок на загальну суму близько 400 млн гривень.

[:ru]Выведенные из оборота 25-копеечные монеты могут спасти жизни детям: стартует всеукраинская акция[:ua]Виведені з обігу 25-копійчані монети можуть врятувати життя дітям: стартує всеукраїнська акція[:]

“Цими монетами вже майже рік неможливо скористатися, тому що вони виведені з обігу. Монети лежать вдома у скарбничках, кишенях, на полицях тощо. Однак їх можна вільно обміняти в банках на монети тих номіналів або банкнот, які залишаються в обігу. За бажанням, ці гроші можна спрямувати на допомогу дітям”, – пише глава НБУ.

В акції приймають участь 6 банків: Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк Індустріалбанк. В їх відділеннях благодійник може здати монети номіналом 25 копійок і дати згоду на перерахування цих коштів на рахунок фонду “Таблеточки”.

Зібрані кошти підуть на купівлю ліків, спеціального харчування, паліативну допомогу, реабілітацію та лікування за кордоном сотень хворих дітей.

“Зі свого боку, прошу співгромадян взяти участь в акції та допомогти маленьким українцям у боротьбі з їх хворобою. Завдяки нам з вами, історія їх перемог може вирости!” – додає Кирило Шевченко.

Дитяча онкологія – одна із найбільш гострих проблем у сучасному світі. Тільки в минулому році в Україні було діагностовано 1442 випадку онкології у дітей до 14 років, і тільки близько 60% дітей в Україні одужують. При цьому досвід сучасної медицини доводить, що дитяча онкологія виліковна. В європейських країнах, наприклад, відсоток позбавлення від злоякісних пухлин і лейкозів у дітей доходить до 75-80%.

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Україні введуть в обіг нові пам’ятні банкноти до Дня Незалежності

 

 

 

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×