Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украинские заробитчане в Польше снова идут нарасхват: какие работники требуются, и сколько платят[:ua]Українські заробітчани в Польщі знову йдуть нарозхват: які працівники потрібні, і скільки платять[:]

[:ru]Украинские заробитчане идут в Польше нарасхват. Наши ближайшие западные соседи активно выходят из кризиса и нуждаются в рабочей силе

Экономика Польши демонстрирует беспрецедентный рост и остро нуждается в дополнительной рабочей силе. Из-за нехватки рабочих рук некоторые отрасли пока не могут выйти на докризисный уровень. Поэтому заробитчан там рвут с руками. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

Согласно прогнозам экономистов, польская экономика в нынешнем году даст более чем 11%-й прирост ВВП (прогнозируют 11,1%). При этом Польша, как и другие европейские страны, испытывает демографические проблемы и не в состоянии насытить свой рынок труда собственными гражданами. К тому же многих поляков не устраивает зарплата на родине, и они едут на заработки в соседнюю Германию или дальше на запад. Поэтому проблема притока рабочей силы стоит очень остро.

“Польша испытывает острый дефицит работников из Украины во всех ключевых отраслях экономики. Польская экономика компенсировала потери от пандемии и демонстрирует высокий рост ВВП за всю историю – на 11,1% за год, по данным Главного управления статистики Польши. Активность промышленных компаний по найму новых работников также высокая”, – говорит директор одного из департаментов международной компании Gremi Personal Анна Джоболда
.

В какие отрасли срочно нужны заробитчане?

В Польше пропадает урожай яблок. Фермеры уже повысили зарплаты работникам на сборе яблок как могли. Говорят, далее повышать нет смысла, потому что тогда их бизнес будет убыточным. Поляки неохотно соглашаются на такую работу. Вся надежда – на украинцев.

Кроме того, остро нуждается в заробитчанах сфера обслуживания (отели, рестораны и кафе). Там также очень нужны рабочие руки.

Много вакансий для украинцев открыто в пищевой и перерабатывающей промышленности, а также на предприятиях, складах и в логистических центрах.

[:ru]Украинские заробитчане в Польше снова идут нарасхват: какие работники требуются, и сколько платят[:ua]Українські заробітчани в Польщі знову йдуть нарозхват: які працівники потрібні, і скільки платять[:]

Сколько обещают платить?

Зарплаты в Польше существенно ниже, чем в той же Германии, однако гораздо выше, чем у нас, в Украине. Поэтому лучше поработать несколько месяцев там, чем за те же деньги трудиться в Украине целый год.

Очень нужны работники на мясокомбинаты и рыбзаводы. Там придется заниматься забоем индеек и кур, а также делать рыбное филе и упаковывать готовую продукцию.

На такую работу приглашают и женщин, и мужчин. Опыт подобной работы, а также знание польского языка не требуют. Месячная зарплата колеблется от 27 до 40 тысяч гривен.

Нужны также работники на склады. Им придется освоить навыки упаковки одежды и сортировки заказов. Месячная зарплата составляет 3,5-4,5 тысячи злотых (23,5-30 тысяч гривен). Размер оплаты зависит от количества отработанного времени.

На данный момент в Польше больше вакансий для заробитчан-мужчин. В частности, им готовы предложить работу на производстве изделий из дерева и металла, а также на производстве пластмассовых изделий для домашнего употребления. Месячная зарплата на таких предприятиях составляет 3,8-4,5 тысячи злотых (25,5-30,1 тысячи гривен).

Все приведенные зарплаты – это суммы, которые выдаются работникам на руки, уже после вычета налогов.

Кстати, недавно “НСН” писал: Зарплаты водителей грузовиков в Европе резко вырастут – в отрасли нехватка работников

 

 [:ua]Українські заробітчани йдуть в Польщі нарозхват. Наші найближчі західні сусіди активно виходять з кризи і потребують робочої сили

Економіка Польщі демонструє безпрецедентне зростання і гостро потребує додаткової робочої сили. Через брак робочих рук деякі галузі поки не можуть вийти на докризовий рівень. Тому заробітчан там рвуть з руками. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Згідно з прогнозами економістів, польська економіка в нинішньому році дасть більш ніж 11%-й приріст ВВП (прогнозують 11,1%). При цьому Польща, як і інші європейські країни, відчуває демографічні проблеми і не в змозі наситити свій ринок праці власними громадянами. До того ж багатьох поляків не влаштовує зарплата на батьківщині, і вони їдуть на заробітки в сусідню Німеччину або далі на захід. Тому проблема припливу робочої сили стоїть дуже гостро.

“Польща відчуває гострий дефіцит працівників з України в усіх ключових галузях економіки. Польська економіка компенсувала втрати від пандемії і демонструє високий ріст ВВП за всю історію – на 11,1% за рік, за даними Головного управління статистики Польщі. Активність промислових компаній по найму нових працівників також висока”, – говорить директор одного з департаментів міжнародної компанії Gremi Personal Ганна Джоболда
.

У які галузі терміново потрібні заробітчани?

У Польщі пропадає урожай яблук. Фермери вже підвищили зарплати працівникам на збір яблук як могли. Кажуть, далі підвищувати немає сенсу, бо тоді їх бізнес буде збитковим. Поляки неохоче погоджуються на таку роботу. Вся надія – на українців.

Крім того, гостро потребує заробітчан сфера обслуговування (готелі, ресторани і кафе). Там також дуже потрібні робочі руки.

Багато вакансій для українців відкрито в харчовій і переробній промисловості, а також на підприємствах, складах і в логістичних центрах.

[:ru]Украинские заробитчане в Польше снова идут нарасхват: какие работники требуются, и сколько платят[:ua]Українські заробітчани в Польщі знову йдуть нарозхват: які працівники потрібні, і скільки платять[:]

Скільки обіцяють платити?

Зарплати в Польщі істотно нижче, ніж у тій же Німеччині, проте набагато вище, ніж у нас, в Україні. Тому краще попрацювати кілька місяців там, ніж за ті ж гроші працювати в Україні цілий рік.

Дуже потрібні працівники на м’ясокомбінати і рибозаводи. Там доведеться займатися забоєм індиків та курей, а також робити рибне філе і упаковувати готову продукцію.

На таку роботу запрошують і жінок, і чоловіків. Досвід подібної роботи, а також знання польської мови не вимагають. Місячна зарплата коливається від 27 до 40 тисяч гривень.

Потрібні також працівники на склади. Їм доведеться освоїти навички упаковки одягу і сортування замовлень. Місячна зарплата становить 3,5-4,5 тисячі злотих (23,5-30 тисяч гривень). Розмір оплати залежить від кількості відпрацьованого часу.

На даний момент в Польщі більше вакансій для заробітчан-чоловіків. Зокрема, їм готові запропонувати роботу на виробництві виробів з дерева і металу, а також на виробництві пластмасових виробів для домашнього вжитку. Місячна зарплата на таких підприємствах складає 3,8-4,5 тисячі злотих (25,5-30,1 тисячі гривень).

Всі наведені зарплати – це суми, які видаються працівникам на руки, вже після вирахування податків.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Зарплати водіїв вантажівок в Європі різко зростуть – в галузі нестача працівників

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×