Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Цены на рынке земли в Украине стабилизировались – какая средняя стоимость гектара [:ua]Ціни на ринку землі в Україні стабілізувалися – яка середня вартість гектара[:]

[:ru]За последние три месяца цены на землю в Украине стабилизировались. Земля подорожала

Первые три года после открытия рынка земли сельскохозяйственные угодья можно продавать только физлицам. С 2024 года доступ к покупке земли хотят открыть и для юрлиц, однако этот вопрос остается открытым.

Средняя стоимость гектара сейчас составляет от 22 тыс. грн до 60 тыс. грн. Цены по областям отличаются. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA

[:ru]Цены на рынке земли в Украине стабилизировались – какая средняя стоимость гектара [:ua]Ціни на ринку землі в Україні стабілізувалися – яка середня вартість гектара[:]

С момента запуска рынка земли, с 1 июля 2021 года, было заключено 11 499 земельных сделок. В сентябре украинцы стали активнее покупать землю. Если в самом начале, в июле, в месяц продавалось до 6 тыс. га, то на конец августа в обороте было уже около 22 тыс. га. земли.

Мониторить цены на землю оказывается не так просто, ведь ее стоимость фиксируется только в 54% договоров о продаже земли, которые появились за два месяца в Государственном реестре прав на недвижимое имущество. Однако, по подсчетам, на сегодняшний день средняя стоимость гектара по Украине составляет 35 тыс. грн.

В дальнейшем земля будет продолжать дорожать. В самых популярных районах Киевщины (Киево-Святошинский и Обуховский) участки до конца года могут вырасти в цене еще на 30%. Это значит, что выгодно сейчас купить землю, а через год-два ее перепродать. Именно такие сделки вскоре наберут популярности в Украине.

Кстати, недавно “НСН” писал: Земельный налог: условия, льготы и сроки внесения ежегодного платежа

 

 [:ua]За останні три місяці ціни на землю в Україні стабілізувалися. Земля подорожчала

Перші три роки після відкриття ринку землі сільськогосподарські угіддя можна продавати тільки фізособам. З 2024 року доступ до купівлі землі хочуть відкрити і для юросіб, однак це питання залишається відкритим.

Середня вартість гектара зараз становить від 22 тис. грн до 60 тис. грн. Ціни по областях відрізняються. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

[:ru]Цены на рынке земли в Украине стабилизировались – какая средняя стоимость гектара [:ua]Ціни на ринку землі в Україні стабілізувалися – яка середня вартість гектара[:]

З моменту запуску ринку землі, з 1 липня 2021 року, було укладено 11 499 земельних угод. У вересні українці почали активніше купувати землю. Якщо на самому початку, в липні, в місяць продавалося до 6 тис. га, то на кінець серпня в обігу було вже близько 22 тис. га. землі.

Моніторити ціни на землю виявляється не так просто, адже її вартість фіксується тільки в 54% договорів про продаж землі, які з’явилися за два місяці в Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Однак, за підрахунками, на сьогоднішній день середня вартість гектара по Україні становить 35 тис. грн.

Надалі земля буде продовжувати дорожчати. У найпопулярніших районах Київщини (Києво-Святошинський і Обухівський) ділянки до кінця року можуть зрости в ціні ще на 30%. Це означає, що вигідно зараз купити землю, а через рік-два її перепродати. Саме такі угоди незабаром наберуть популярності в Україні.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Земельний податок: умови, пільги та строки внесення щорічного платежу

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×