Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Эксчиновников массово выселяют с госдач на Киевщине[:ua]Ексчиновників масово виселяють із держдач під Києвом[:]

[:ru]«С вещами на выход» – так можно охарактеризовать то, что происходит сейчас на Киевщине после соответствующего решения СНБО. Эксчиновникив массово выселяют из госдач в пригороде столицы, передает НСН, ссылаясь на mykyivregion.com.ua.

В элитных поселках Конча-Заспа и Пуща-Водица под Киевом начался аудит, анонсированный президентом Владимиром Зеленским на прошлой неделе после заседания Совета национальной безопасности и обороны

Сейчас в Конча-Заспе живут около 200 бывших и действующих чиновников, а в Пуще-Водице – до 50 арендаторов. Отмечается, что для выселения эксчиновников, которые арендуют там госдаче еще со времен Кучмы-Януковича, будут использовать формальные поводы: долги за аренду и коммунальные услуги, незаконную перестройку зданий и самозахвата территорий.

Эту схему уже опробовали на нескольких вип-жителях. В частности, в апреле дом в Конча-Заспе покинул отстраненный от должности председателя Конституционного суда Александр Тупицкий, хотя договор с ним расторгли еще осенью 2020 года. Он 5 месяцев не платил за пользование госдачей и 6 месяцев – за коммуналку.

Добавляется, что много людей из когорты времен Януковича арендовали госдачи на 49 лет за очень смешные деньги.

Напомним, президент Владимир Зеленский тоже живет в Конча-Заспе. Несмотря на обещания “отдать детям” госдачи, летом 2020 года выяснилось, что он переехал на дачу №29 площадью 4 тыс. кв м. До 2014 года там жил третий президент Украины Виктор Ющенко. На даче есть 15-метровый бассейн, лифт на три этажа, кинозал, бильярд, массажный кабинет, винный погреб, сауна солярий и джакузи.

Первая леди Украины Елена Зеленская ранее рассказывала в интервью, что они там “сбили золото, покрасили в серый цвет стены и сняли массивные люстры”. Она отметила, что “не в восторге от жизни на госдаче”, но это – требования госохраны.

Несколько месяцев на госдаче в Пуща-Водице жила и генпрокурор Ирина Венедиктова по стоимости, вдвое дешевле расчетной. После скандала в СМИ она съехала.

Зеленский подчеркнул, что инициировал большую ревизию совсем “не для того, чтобы освободить дачи под свою команду”.

Вместо них не заедут люди, связанные со мной, – заверил президент.

Он добавил, что новая концепция аренды жилья в Конча-Заспе, ВДНХ и Пуща-Водице будет представлена позже. Также Зеленский сказал, что:

Мы обязательно сделаем презентацию: кто там будет жить, на каких условиях… Арендовать на время каденции дачи по нормальным рыночным ценам – я думаю, об этом можно говорить.

Список арендаторов на 18 мая 2021 года:

[:ru]Эксчиновников массово выселяют с госдач на Киевщине[:ua]Ексчиновників масово виселяють із держдач під Києвом[:]

[:ru]Эксчиновников массово выселяют с госдач на Киевщине[:ua]Ексчиновників масово виселяють із держдач під Києвом[:]

Кстати, недавно “НСН” писал:

Судьям КСУ Тупицкому и Касминину приостановили выплату зарплат

[:ua]«З речами на вихід» – так можна охарактеризувати те, що відбувається нині на Київщині після відповідного рішення РНБО.  Ексчиновників масово виселяють із держдач у передмісті столиці, передає НСН, посилаючись на mykyivregion.com.ua.

В елітних селищах Конча-Заспа та Пуща-Водиця під Києвом розпочався аудит, анонсований президентом Володимиром Зеленським минулого тижня після засідання Ради національної безпеки та оборони

Наразі у Конча-Заспі живуть близько 200 колишніх і чинних чиновників, а в Пущі-Водиці – до 50 орендарів. Зазначається, що для виселення ексчиновників, які орендують там держдачі ще з часів Кучми-Януковича, будуть використовувати формальні приводи: борги за оренду та комунальні послуги, незаконну перебудову будівель і самозахоплення територій.

Цю схему вже випробували на декількох віп-жителях. Зокрема, у квітні будинок у Конча-Заспі звільнив відсторонений від посади голови Конституційного суду Олександр Тупицький, хоча договір із ним розірвали ще восени 2020 року. Він 5 місяців не платив за користування держдачею і 6 місяців – за комуналку.

Додається, що багато людей з когорти часів Януковича арендували держдачі на 49 років за “дуже смішні гроші”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський теж мешкає в Конча-Заспі. Попри обіцянки “віддати дітям” держдачі, влітку 2020 року з’ясувалося, що він переїхав на дачу №29 площею 4 тис. кв м. До 2014 року там жив третій президент України Віктор Ющенко. На дачі є 15-метровий басейн, ліфт на три поверхи, кінозал, більярд, масажний кабінет, винний льох, сауни, солярій та джакузі.

Перша леді України Олена Зеленська раніше розповідала в інтерв’ю, що вони там “збили золото, пофарбували в сірий колір” стіни і зняли масивні люстри”. Вона зазначила, що “не в захваті від життя на держдачі”, але це – вимоги держохорони.

Кілька місяців на держдачі в Пуща-Водиці жила і генпрокурорка Ірина Венедиктова за вартістю, удвічі дешевшою за розрахункову. Після скандалу у ЗМІ вона з’їхала.

Зеленський наголосив, що ініціював велику ревізію зовсім “не для того, щоб звільнити дачі під свою команду.

Замість них не заїдуть люди, пов’язані зі мною, – запевнив президент.

Він додав, що нова концепція оренди житла в Конча-Заспі, ВДНХ та Пуща-Водиці буде представлена пізніше. Також Зеленський сказав, що:

Ми обов’язково зробимо презентацію: хто там буде жити, на яких умовах… Орендувати на час каденції дачі за нормальними ринковими цінами – я думаю, про це можна говорити.

Cписок орендарів на 18 травня 2021 року:

[:ru]Эксчиновников массово выселяют с госдач на Киевщине[:ua]Ексчиновників масово виселяють із держдач під Києвом[:]

[:ru]Эксчиновников массово выселяют с госдач на Киевщине[:ua]Ексчиновників масово виселяють із держдач під Києвом[:]

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Суддям КСУ Тупицькому і Касмініну призупинили виплату зарплат[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×