Купити квартиру в Дніпрі

ТОП-5 продуктів для тривалого зберігання, які мають бути у тривожній валізці

ТОП-5 продуктов длительного хранения

ТОП-5 продуктів, які мають бути у тривожній валізці, щоб забезпечити себе та рідних їжею у стресових ситуаціях

Про перший день війни в Україні, що розпочалася 24 лютого, говорить увесь світ. Українцям треба об’єднуватись, залишатися вдома, вірити в українську армію та моніторити новини, щоб бути в курсі того, що відбувається.

Список продуктів для тривалого зберігання, які доповнять арсенал тривожної валізи НСН дізнався з повідомлення на сайті Сьогодні.

Крупа швидкого приготування

Знахідка – це крупа, що готується за лічені хвилини. Її термін придатності до 12 місяців. Купуйте: вівсянку, кус-кус, булгур, пшоно або іншу крупу.

Сухофрукти

Купуйте сухофрукти замість десерту, які в негерметичній упаковці та при кімнатній температурі можуть зберігатися до 1 року. Термін залежить від температури повітря. Що температура, тим короткий термін придатності. Серед них: родзинки, манго, банан, курага та інші. До речі, вживання ізюму позитивно впливає на нервову систему, яку слід берегти під час війни.

ТОП-5 продуктів тривалого зберігання width=

Консерви

М’ясні консерви зберігаються до 5-ти років. За умови, що покупець дотримується вимог зберігання, прописаних на упаковці. Ідеальний варіант – взяти кілька штук і поставити в тривожну валізу. Овочеві консерви також входять до списку must have. Чого тільки вартує консервована квасоля, яка може зберігатися від 2 до 5 років.

Горіхи

Купуйте асорті горіхів і покладіть у тривожну валізку. Вони поживні та можуть замінити повноцінний прийом їжі. Фундук у шкаралупі зберігається до 12 місяців, мигдаль – до 6 місяців, арахіс у шкаралупі – до 12 місяців, а волоський горіх – до 1,5 року.

Врахуйте, що термін придатності горіхів залежить від особливостей їхнього приготування.

Чорний шоколад

Плитку натурального чорного шоколаду можна зберігати близько року, а молочний шоколад удвічі менший. Вживання не менше 45 г шоколаду (з вмістом 70-85% какао) на день мінімізує ризик серцево-судинного захворювання та інфаркту. Антиоксиданти флавоноїди на рослинній основі, що містяться в какао, знижують тиск та рівень холестерину в крові.

Запас продуктів на випадок війни – що купити та де зберігати

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×