Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У чому фішка крапельного способу варіння кави

Кава — складна річ, і тільки правильно приготований напій може створити неповторну атмосферу в компанії друзів або наповнити ранок закоханої пари ніжними емоціями.

Мабуть, побалувати себе чашкою правильно звареної кави навіть наодинці, й зануриться в думки про день прийдешній — традиція багатьох сучасних українців.

Ось тільки для того, щоб зварити цей правильний напій, потрібно розібратися в багатьох тонкощах приготування кави. Наприклад, крапельний метод — вельми сучасний, простий спосіб приготувати смачну й ароматну каву в домашніх умовах, навіть не використовуючи професійний крапельний кавовар. Фішка такого напою — це неповторний аромат та насичений смак, який складно передати іншими способами приготування. Однак, навіть він вимагає спеціальних знань.

Попереднє змочування мелених кавових зерен

Мало хто знає, що у випадку з крапельним способом, кава вимагає просочування, висловлюючись мовою професійного баристи “попереднього змочування”. Це процес, коли мелені кавові зерна замочують водою, щоб порошкоподібна суміш просочилася рідиною до моменту протоки основний водної маси. Класичним вважається співвідношення 2-3 г води на 1 г арабіки. Відповідно, на порцію 15 г кави потрібно використовувати 30 г чистої води. Тривалість попереднього змочування — до 40 секунд. Експерти вважають, що цей процес дає змогу оцінити на смак свіжість обжарки кави.

Будь-якому кавоману зрозуміло, що від якості води буде залежати остаточний смак напою. Відповідно — вода тільки чиста, джерельна, в якості якої ви впевнені на всі сто. Кращою температурою для краплинного способу варіння кави вважають температуру 95 градусів, а не крутий окріп.

Крапельне кавоваріння без кавоварки

У домашніх умовах вам буде потрібно:

  • кавові фільтри, що продаються в спеціалізованих магазинах;
  • горня, у яке поміщаються фільтри;
  • кава — рекомендовано використовувати арабіку середнього і темного обсмаження.

Процес приготування досить простий. У горня необхідно помістити фільтр і засипати каву. Зверніть увагу: посудина має бути досить високою, щоб приготований напій повільно скопував вниз горнятка, не торкаючись дна фільтра.

Воду варто наливати дуже повільно, не в центр, а лише по краях фільтра. Повільно просочуючись через мелену каву, вода по краплині буде стікати в горня. По суті, процес досить копіткий і вимагає використання не тільки якісних зерен і правильного обсмаження, а й терпіння з боку того, хто готує напій.

На виході ароматний, пряний і насичений напій коштує витрачених зусиль. Багато кав’ярень вибирають крапельний спосіб варіння кави, в тому числі й знаменита кава Starbucks варитися за принципом крапельного методу.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×