Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Особливості лікування геморою латексними кільцями

Більшість сучасних людей веде малорухливий спосіб життя. Вони подовгу сидять в офісі, а потім — в громадському транспорті або особистому автомобілі.

Жителі мегаполісів можуть проводити сидячи по 10–12 годин на добу, що призводить до застою крові в області малого тазу. Це стає основною причиною розвитку геморою в прямій кишці. Дане захворювання є досить неприємним. Воно викликає дискомфорт і навіть біль. Геморой може бути як зовнішнім, так і внутрішнім, при цьому кількість вузлів буває різною.

Існує три ступеня їх розвитку. На початковій стадії виділити вузол досить складно, так само як і виявити ніжку, через яку він отримує живлення. Якщо геморой перейшов у другу або третю стадію, то застосовується лігування латексними кільцями. Воно відмінно зарекомендувало себе на практиці: всього через 3–4 дні вузли повністю відпадають і виводяться з організму природним способом. Якщо ви хочете, щоб операція пройшла успішно, то рекомендуємо вам звернутися в Клініку Біляка: тут працюють професійні лікарі, які швидко і з гарантією позбавлять вас від цієї проблеми.

Метод лечения геморроя без операции - лигирование | МедПросвет | Яндекс Дзен

Показання та протипоказання

Принцип лікування досить простий. На вузол накладається тонке пружне латексне кільце, діаметр якого в стислому стані всього 1 мм. Воно перекриває потік крові, в результаті чого тканина не отримує достатнього живлення і відмирає. На початкових стадіях практикують також медикаментозне лікування, але саме операція дає практично 100% результат.

Відзначимо, що установка латексних кілець вважається найбільш прогресивним методом, який застосовується в усьому світі. Він відноситься до категорії малоінвазивних, тобто після нього пацієнту не потрібна тривала реабілітація, як при класичному втручанні. Головне — звернутися в хорошу клініку, яка виконає всі маніпуляції швидко, акуратно і з гарантією. За один раз зазвичай видаляється два гемороїдальних вузла. Якщо в прямій кишці їх більше, то процедуру повторюють через деякий час.

Існують у цього методу і протипоказання. До них відносяться:

  1. Наявність у пацієнта анальних тріщин або парапроктиту.
  2. Гострі запальні або інфекційні захворювання.
  3. Геморой в першій стадії, при якому не виділена ніжка вузла.
  4. Патологічні захворювання товстого кишечника.
  5. Інсульти або інфаркти, які переніс пацієнт останнім часом.

У будь-якому випадку рішення про проведення операції приймає лікар на підставі огляду пацієнта і збору анамнезу. Також проводиться клінічний аналіз крові і визначається рівень її згортання.

Хід операції

Після первинного огляду пацієнта лікар призначає дату, коли буде проходити операція. За 2–3 дні до неї потрібно припинити прийом препаратів, які розріджують кров. Безпосередньо перед маніпуляцією пацієнтові ставлять клізму для очищення кишківника. Потім його укладають в спеціальне крісло, схоже на гінекологічне.

Далі в анальний отвір вводиться аноскоп. Він забезпечує можливість візуального огляду порожнини. Потім використовується лігатор. На його наконечник надягають розтягнуте латексне кільце, після чого його притуляють до гемороїдального вузла. За допомогою вакууму лігатор втягує його всередину, оголюючи ніжку, після чого на неї надягається кільце. Воно перетискає її, порушуючи надходження крові. Вся процедура зазвичай займає близько 15–20 хвилин, після чого пацієнт може йти додому. Анестезія при цьому не застосовується.

Краткая анатомия геморроя

Реабілітація після втручання

Після операції пацієнту необхідний деякий час, щоб повністю відновитися. Вузли зазвичай відпадають на 3–4 день, вони виводяться з організму самостійно разом з калом. Протягом тижня не рекомендується піднімати важкі предмети, займатися спортивними тренуваннями або бігом, ходити в лазню або сауну.

Гарячу ванну слід замінити звичайним душем. Також слід обмежити вживання алкоголю і дотримуватися дієти, щоб не допустити появи запорів. Намагайтеся не вживати жирну, гостру або гірку їжу і пити побільше води.

Якщо у вас залишилися питання, то ви завжди можете звернутися в Клініку Біляка та отримати відповідні консультації. Записатися на прийом можна як по телефону, так і через відповідну форму на сайті. Робіть це відразу після виявлення проблеми, щоб вона не перейшла в крайню стадію і не заподіяла серйозної шкоди вашому здоров’ю.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×