Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Военные корабли США на днях зайдут в Черное море[:ua]Військові кораблі США на днях зайдуть у Чорне море[:]

[:ru]США направляют в Черное море свои военные корабли, передает НСН, ссылаясь на Европейскую правду.

Соединенные Штаты проинформировали Турцию, что два их военных корабля пройдут через турецкие проливы и будут находиться в Черном море до 4 мая.

Об этом сообщает Reuters.

“15 дней назад по дипломатическим каналам нам было направлено уведомление о том, что два военных корабля США пройдут в Черное море согласно Конвенции Монтре. Корабли останутся в Черном море до 4 мая”, – заявили в МИД Турции.

Конвенция Монтре от 1936 года дает Турции контроль над проливами Босфор и Дарданеллы, ограничивает доступ военно-морских кораблей и регулирует иностранные грузовые суда.

Согласно конвенции, корабли могут находиться в Черном море максимум 21 сутки. Соответственно, зайти в Черное море они должны ориентировочно 14-15 апреля.

Военно-морские силы США регулярно действуют в Черном море, но развертывание военных кораблей сейчас будет означать конкретный сигнал для Москвы, которая наращивает военные силы в Крыму, а также на восточной границе Украины.

Напомним, пресс-секретарь Белого дома Джен Псаки подтвердила все большую обеспокоенность США относительно недавней эскалации со стороны России на Донбассе и у границ Украины.

8 апреля канцлер Германии Ангела Меркель потребовала в телефонном разговоре с президентом России Владимиром Путиным, чтобы РФ прекратила наращивание военной мощи у украинских границ.

Прессслужба Кремля по итогам разговора заявила, что Путин в телефонном разговоре с Меркель обвинил Киев в провокациях и целенаправленном обострении ситуации на линии соприкосновения на Донбассе.

Судно з українськими моряками затонуло у Чорному морі: є загиблі[:ua]США направляють до Чорного моря свої військові кораблі, передає НСН, посилаючись на Європейську правду.

Сполучені Штати проінформували Туреччину, що два їх військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і перебуватимуть у Чорному морі до 4 травня.

Про це повідомляє  Reuters.

“15 днів тому по дипломатичних каналах нам було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня”, – заявили в МЗС Туреччини.

Конвенція Монтре від 1936 року дає Туреччині контроль над протоками Босфор і Дарданелли, обмежує доступ військово-морських кораблів і регулює іноземні вантажні судна.

Відповідно до конвенції, кораблі можуть перебувати у Чорному морі максимум 21 добу. Відповідно, зайти в Чорне море вони мають орієнтовно 14-15 квітня.

Військово-морські сили США регулярно діють у Чорному морі, але розгортання військових кораблів зараз означатиме конкретний сигнал для Москви, яка нарощує військові сили в Криму, а також на східному кордоні України.

Нагадаємо, речниця Білого дому Джен Псакі підтвердила все більшу стурбованість США стосовно нещодавньої ескалації з боку Росії на Донбасі та біля кордонів України.

8 квітня канцлерка Німеччини Ангела Меркель зажадала в телефонній розмові з президентом Росії Владіміром Путіним, щоб РФ припинила нарощування військової потужності біля українських кордонів.

Пресслужба Кремля за підсумками розмови заявила, що Путін у телефонній розмові з Меркель звинуватив Київ у провокаціях і цілеспрямованому загостренні ситуації на лінії зіткнення на Донбасі.

Судно з українськими моряками затонуло у Чорному морі: є загиблі[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×