Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Ученые назвали запах, который человек чувствует перед смертью[:ua]Вчені назвали запах, який людина відчуває перед смертю[:]

[:ru]Перед смертью люди ощущают определенный аромат. Об этом рассказали ученые из школы психологии Университета Кента Planet Today, передает НСН.

По их словам, у человека есть древний обонятельный рецептор, пробуждающийся перед гибелью, с помощью которого он и чувствует определенный аромат.

В рамках научной работы специалисты провели эксперимент. Они попросили добровольцев вдохнуть запах аммиака, воды и путресцина. Оказалось, что последний провоцирует у людей сильную тревогу, хотя ранее этот запах не был им знаком и не был связан с плохими ассоциациями.

Ученые пояснили, что при смерти тело человека начинает ломаться, а процесс этот сопряжен с ароматами, одним из которых и является путресцин — чрезвычайно неприятный запах, впервые он был обнаружен в продуктах гнилостного распада белков.

Также с «запахом смерти» у людей ассоциируется травяной аромат.

При этом ощущать запахи люди могут начать за год до смерти.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Самый опасный чай: врач назвала, что самое вредное для здоровья

Названы причины, почему нельзя смешивать огурцы и помидоры

В Украине массово продают фальсификат колбасы: назван производитель (ВИДЕО)[:ua]Перед смертю люди відчувають певний аромат. Про це розповіли вчені з школи психології Університету Кента Planet Today, передає НСН.

За їх словами, у людини є давній нюховий рецептор, що пробуджується перед загибеллю, з допомогою якого організм і відчуває певний аромат.

В рамках наукової роботи фахівці провели експеримент. Вони попросили добровольців вдихнути запах аміаку, води і путресцина. Виявилося, що останній провокує у людей сильну тривогу, хоча раніше цей запах не був їм знайомий і не був пов’язаний з поганими асоціаціями.

Вчені пояснили, що при смерті тіло людини починає ламатися, а процес цей пов’язаний з ароматами, одним з яких і є путресцин — надзвичайно неприємний запах, вперше він був виявлений в продуктах гнильного розпаду білків.

Також з «запахом смерті» у людей асоціюється трав’яний аромат.

При цьому відчувати запахи люди можуть почати за рік до смерті.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Найнебезпечніший чай: лікар назвала, що найбільш шкідливе для здоров’я

Названі причини, чому не можна змішувати огірки і помідори

В Україні масово продають фальсифікат ковбаси: названий виробник (ВІДЕО)[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×