Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Новые требования к выплате пенсии – кто и в каком возрасте может остаться без денег[:ua]Нові вимоги до виплати пенсії – хто і в якому віці може залишитися без грошей [:]

[:ru]В Украине в 2022-м львиная доля украинцев не сможет выйти на пенсию в 60 лет. Из-за введения гибкого коридора и привязки к стажу часть будет работать до 63 и 65 лет

Это следует из расчетов Министерства социальной политики. Уже в 2028-м только 55% украинцев смогут выйти на пенсию в 60 лет, еще 5% будет работать до 65 лет, а 40% – до 63 лет. Общий пенсионный возраст остался на уровне 60 лет. Но из-за привязки к стажу заденет такая норма не всех. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте Курс Украины.

Так, в 2022-м:

  • в 60 лет на пенсию выйдут только те, у кого больше 29 лет стажа;
  • в 63 года выйдут на пенсию те, у кого от 19 до 29 лет;
  • в 65 лет выйдут на пенсию те, у кого от 15 до 19 лет.

Те украинцы, которые не имеют даже 15 лет стажа, вовсе останутся без пенсий. Они смогут претендовать только на социальную помощь и только в том случае, если после 65 лет их доход будет меньше, чем прожиточный минимум.

Что делать, если не хватает пенсии?

  • если еще есть время накопить стаж, официально трудоустроиться;
  • если есть время, но нет работы – добровольно уплачивать взносы в Пенсионный фонд (будет считаться стаж);
  • если уже нет времени – докупить по цене в 44% минимальной зарплаты за каждый месяц.

Будут ли вообще пенсии?

Премьер-министр Денис Шмыгаль еще несколько месяцев назад заявил о том, что уже через 15 лет денег на выплату пенсий не будет. Мол, нужно переходить на накопительную систему, всех обязать отдавать часть зарплаты на личный счет. Однако накопительная система не решит проблему выплаты пенсий тем, кто уже вышел на заслуженный отдых.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Украине запланировано повышение пенсии уже с 1 декабря – кому прибавят 930 грн.

 

 [:ua]В Україні у 2022-му левова частка українців не зможе вийти на пенсію в 60 років. Через введення гнучкого коридору і прив’язки до стажу частина буде працювати до 63 і 65 років

Про це випливає з розрахунків Міністерства соціальної політики. Уже в 2028-му тільки 55% українців зможе вийти на пенсію в 60 років, ще 5% буде працювати до 65 років, а 40% – до 63 років. Загальний пенсійний вік залишився на рівні 60 років. Але через прив’язку до стажу зачепить така норма не всіх. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Курс України.

Так, у 2022-му:

  • в 60 років на пенсію вийдуть тільки ті, у кого більше 29 років стажу;
  • в 63 роки вийдуть на пенсію ті, у кого від 19 до 29 років;
  • в 65 років вийдуть на пенсію ті, у кого від 15 до 19 років.

Ті українці, які не мають навіть 15 років стажу, зовсім залишиться без пенсій. Вони зможуть претендувати тільки на соціальну допомогу і тільки в тому випадку, якщо після 65 років їх дохід буде меншим, ніж прожитковий мінімум.

Що робити, якщо не вистачає пенсії?

  • якщо ще є час накопичити стаж, офіційно працевлаштуватися;
  • якщо є час, але немає роботи – добровільно сплачувати внески до Пенсійного фонду (буде рахуватись стаж);
  • якщо вже немає часу – докупити за ціною в 44% мінімальної зарплати за кожен місяць.

Чи будуть взагалі пенсії?

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ще кілька місяців тому заявив про те, що вже через 15 років грошей на виплату пенсій не буде. Мовляв, потрібно переходити на накопичувальну систему, всіх зобов’язати віддавати частину зарплати на особистий рахунок. Однак, накопичувальна система не вирішить проблему виплати пенсій тим, хто вже вийшов на заслужений відпочинок.

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Україні заплановано підвищення пенсії уже з 1 грудня – кому додадуть 930 грн.

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×