Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Хворому на COVID-19 вперше у Європі пересадили легені

Хворому на COVID-19 вперше у Європі пересадили легені

Лікарі Медичного університету Відня провели першу у Європі успішну трансплантацію легень інфікованій новим коронавірусом людині.

Про це інформує сайт MedUni Wien/AKH Wien, повідомляє НСН.

“На нашу думку, вона зараз справляється чудово. Наразі у нас немає жодної серйозної проблеми. Вона вже повільно прокидається”, – прокоментував операцію 45-річній пацієнтці керівник університетської клініки хірургії та завідувач клінічного відділення торакальної хірургії MedUni Wien/AKH Wien Вальтер Клепетко.

За словами лікарів, інфікована новим коронавірусом жителька Штирії мала гостру легеневу недостатність. В останній час вона перебувала на штучній вентиляції і її могла врятувати лише пересадка нових легенів. Через тиждень після операції жінка демонструє ознаки покращення.

“Всі органи працюють, ми всі задоволені. Але це буде ще довгий шлях, поки ми зможемо її виписати з лікарні”, – заявив у коментарі АРА Вальтер Клепетко.

Раніше лікарі Медичного університету Відня – Загальної лікарні міста Відень провели вже понад 2000 операцій з пересадки легень. Однак, трансплантація легень хворому на COVID-19 пацієнту проводилася вперше – як у віденській клініці, так і в Європі загалом.

Хворому на COVID-19 вперше у Європі пересадили легені

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×