Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Завтра «слуги» обговорять питання легалізації зброї та канабісу

Завтра «слуги» обговорять питання легалізації зброї та канабісу

Завтра, 25 січня, парламентська фракція “Слуга народу” збереться на засідання, на якому очікується поява й Президента України Володимира Зеленського, повідомляє НСН , посилаючись на УНН.

Серед основних тем — законопроекти про легалізацію медичного канабісу, щодо дозволу на вогнепальну зброю, а також законопроект, який дозволить конфіскувати житло за борги за ЖКП. Про це УНН повідомило джерело у фракції.

“Завтра відбудеться засідання фракції СН, буде Зеленський. Питання – порядок денний засідання Верховної Ради. Серед іншого: хочуть обговорити легалізацію канабісу і дозволи на вогнепальну зброю для населення, а також закон, який дозволить державі конфіскувати житло за борги по ЖКГ”,

– заявило джерело.

За наданою інформацією, усі три вищезгадані законопроекти повинні знайти підтримку в залі.

Нагадаємо:

Під час засідання 20 січня комітет ВР з питань правоохоронної діяльності погодив проект закону №4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”. Цей законопроект, підготовлений робочою групою комітету, підтримало 10 з 18 народних обранців.

У той же день у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 4553-1 щодо легалізації медичного канабісу в Україні. Ініціатором законопроекту виступив нардеп від фракції “Слуга народу” Олександр Санченко.

Також на початку грудня 2020 року в парламенті зареєстрували проект постанови про прийняття за основу законопроекту №3613, яким, серед іншого, запроваджуються обмеження до боржників з оплати за житлово-комунальні послуги, подібні до заходів щодо боржників-аліментників.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що відповідно до зареєстрованого законопроекту, за комунальні борги забиратимуть квартиру. Водночас в уряді стверджують, що це не відповідає дійсності.

Зокрема, за даними Міністерства розвитку громад та територій, Законом України “Про виконавче провадження” передбачено, що у разі, якщо сума, яка підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (станом на 1 січня 2020 року – це 94 460 гривень), звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється.

В уряді також спростовують інформацію про обов’язкове стягнення 50% заробітної плати. Зазначається, що за рішенням суду може бути утримано 50%, але до суду можна і не доходити, а обмежитися договором реструктуризації.

Також повідомляється, що заборона щодо виїзду за кордон, користування транспортними засобами та зброєю не почне діяти одразу з прийняттям Закону.

Зазначимо, що сам законопроект подали у Раду ще у червні 2020 року, у вересні він був включений до порядку денного, але потім його пригальмували.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×