Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Вже в січні сфера обслуговування повинна перейти на українську мову

Вже в січні сфера обслуговування повинна перейти на українську мову

З 16 січня 2021 року стане чинною 30 ст. мовного закону, яка зобов’язує усіх постачальників послуг в Україні спілкуватися з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача про інше, нагадує НСН .

Йдеться про закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» Документ передбачає, що всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів українською мовою. Це стосується супермаркетів, інтернет-магазинів, кав’ярень, банків, АЗС, аптек тощо.

Виробників, продавців, надавачів послуг в Україні зобов’язують надавати споживачам інформацію про товари, роботи чи послуги державною мовою. Але така інформація може дублюватися будь-якою іншою мовою.При цьому лише на прохання клієнта надавач послуг чи продавець можуть здійснити обслуговування іншою мовою.

Дослівно Закон: «На прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін».

У разі порушень з боку працівників сфери послуг або компаній кожен громадянин зможе звернутися до уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.

Нагадаємо:

  • 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
  • Документ Верховна Рада ухвалила 25 квітня 2019 року.
Раніше ми повідомляли: Уляна Супрун залишила Україну і вилетіла до США – ЗМІ

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×