Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Оновлено! Ворожа міна влучила в автомобіль. На Донбасі сьогодні знову втрати

Оновлено! Ворожа міна влучила в автомобіль. На Донбасі сьогодні знову втрати

На Донбасі сьогодні, 21 травня, Україна знову понесла втрати. У військовий автомобіль влучила ворожа міна. Про це НСН стало відомо з повідомлення штабу ООС.

Як стало відомо НСН , збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил з забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 21 травня, на Луганщині, внаслідок влучання міни 120 калібру в вантажний автомобіль загинув український військовий. Також один військовослужбовець отримав поранення та ще четверо – бойові травмування. Постраждалих воїнів було доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу.

Командування об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця й наголошує, що такі злочинні дії окупантів не залишаться безкарними.

Для придушення вогню противника підрозділи Об’єднаних сил застосували наявне озброєння. Втрати загарбників уточнюються.

Оновлено! Ворожа міна влучила в автомобіль. На Донбасі сьогодні знову втрати

Пізніше з`явилася інформація про загиблого. Він служив у 93 окремій механізованій бригаді «Холодний Яр».

Оновлено! Ворожа міна влучила в автомобіль. На Донбасі сьогодні знову втрати

Побратими написали:

«Сьогодні у холодноярців траур. Із глибоким сумом та болем у серці ми змушені повідомити про смерть нашого побратима – солдата Євгена Миколайовича Сафонова.

О 4-й годині ранку вантажівка, якою їхали холодноярці, потрапила під ворожий обстріл. В автомобіль влучила міна 120 калібру, через що Євген загинув, а його товариші отримали уламкові поранення та контузії. Важкопоранених серед них немає.
Євген був номером обслуги у протитанковому дивізіоні. Мав позивний «Сафон».

Він народився 25 листопада 1988 року у Павлограді (Дніпропетровщина — від ред.), де жив постійно. Мав середню освіту. Працював на шахті. У холодноярську бригаду прийшов у січні 2019 року. І хоча офіційно раніше участі у бойових діях не брав, побратими зазначають, що Євген ще у 2014 році бачив війну на власні очі. У перший рік боротьби проти російської окупації на Донбасі «Сафон» певний час воював у складі добровольчого батальйону «Айдар». У бригаді ж служив разом із друзями з рідного міста. Відвоював пліч-о-пліч із земляками ротацію під Авдіївкою, а потім – на Луганському напрямку. Під обстріл друзі також потрапили разом.

«Можу сказати про нього тільки краще. Проявляв себе дуже добре. Був кращим навідником», – із сумом згадує командир батальйону.

Ми приносимо співчуття родині загиблого. У Євгена також залишилася мати, брат, дружина. Осиротів 2-річний син Денис.
Вічна пам’ять герою! Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що вчора, 20 травня, один український військовий загинув, шестеро отримали поранення. Троє – важкі.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×