Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні з’явилася єдина гаряча лінія з порятунку тварин

Центр порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий будинок Фельдман Екопарк» відкрив всеукраїнську інформаційну гарячу лінію для надання допомоги тваринам. По це нам стало відомо з матеріалу видання «День».Згідно отриманої нами

В Україні з'явилася єдина гаряча лінія з порятунку тварин

Центр порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий будинок Фельдман Екопарк» відкрив всеукраїнську інформаційну гарячу лінію для надання допомоги тваринам. По це нам стало відомо з матеріалу видання «День».

Згідно отриманої нами інформації, отримати кваліфіковану консультацію та, в разі необхідності, викликати рятувальників для допомоги тваринам можна буде за єдиним номером 0-800-302-303. Зараз лінія працює в тестовому режимі. Всі дзвінки безкоштовні.

– Проблеми тварин в Україні багатогранні: вони гинуть від браконьєрів і втрачають середовище проживання, їх вбивають на догоду любителям хутра і травлять для навчання мисливських собак, їх збивають автомобілі і не менше, ніж люди, вони переживають жах в зоні військових дій. А домашні улюбленці дуже часто опиняються на вулиці або страждають від жорстокого поводження. Фельдман Екопарк – народний парк. Всі благі починання ми підтримуємо і допомагаємо реалізовувати. Так, волонтери об'єдналися і створили на нашій базі службу допомоги тваринам «Добрий дім», – підкреслив засновник Фельдман Екопарк, Олександр Фельдман.

– З самого заснування вони займаються допомогою тваринам, які потрапили в біду: як диким, так і домашнім. Спочатку ця робота обмежувалася рамками Харкова і області, але з часом стало зрозуміло, що в Україні ніяк не координуються зусилля фахівців та волонтерів, що займаються порятунком тварин. І люди, що виявили тварину, яка потребує допомоги, дуже часто просто не знають, куди їм звертатися. Для вирішення цієї проблеми і створено всеукраїнську мережу, – додав Фельдман.

Кожен, хто виявив тварину, яку поранено або яка потрапила в неприродне і небезпечне середовище, дитинчат, які втратили батьків, кинутих домашніх тварин, або зіткнувся з випадками жорстокого поводження, може звертатися за телефоном гарячої лінії. Тут йому нададуть професійну консультацію про те, як потрібно діяти в кожному конкретному випадку і зв'яжуть з необхідними службами. «Добрий дім Фельдман Екопарк» вже налагодив партнерські відносини з декількома десятками організацій в більшості великих міст України, що займаються допомогою тваринам. А в разі, якщо ситуація вимагає цього, фахівці «Доброго будинку Фельдман Екопарк» завжди готові виїхати для порятунку постраждалих. Гаряча лінія працює щодня з 9:00 до 21:00.

Нагадаємо, що «Добрий дім» займається допомогою тваринам з 2010 року. У 2013 році він був перетворений у Всеукраїнську службу порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий дім Фельдман Екопарк». Мета проекту – порятунок тварин від жорстокого поводження, допомога пораненим і тваринам, що потрапили в біду, зменшення кількості безпритульних тварин з використанням гуманних методів. За роки роботи вже врятовано близько 4 тис. диких тварин, знайдений новий будинок для 18 тис. домашніх улюбленців. Програма реалізується під патронатом Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана».

Раніше ми повідомляли про те, що на Дніпропетровщині чоловік перерізав горло собакам

Автор: Екатерина Андрус

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×