Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

В Одесі обвалилася частина житлового будинку на вулиці Торговій. Зруйнована частина будівлі з першого по третій поверх. Інформація про інцидент надійшла близько 17 вечора 18 травня. Про це НСН повідомляє з посиланням на Бліц.Інфо.

Як стало відомо НСН, обвалилася частина будинку-пам’ятника архітектури на вулиці Торгова 20. Наразі до пошуково-рятувальної операції залучили 86 осіб і 23 одиниці техніки, передає прес-служба ДСНС.

Частково пошкоджені 3 квартири (4, 3 і 2 поверхи, а на першому поверсі – арка), в яких проживали 17 осіб. На момент обвалу вдома їх не було, – кажуть у ДСНС.

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

Мешканців решти будинку терміново евакуювали. Наразі рятувальники розбирають завали, а на місце вже прибули медики.

Як кажуть рятувальники, частково обвалилася стіна чотириповерхового житлового будинку з мансардою на 30 квартир. Обвал стався близько 16:25. За даними муніципального департаменту міського господарства, у квартирах цього дому прописана 41 людина. Рятувальники провели евакуацію 8 осіб, двоє з яких – діти.

На місці працюють також правоохоронці. Вони забезпечують правопорядок на місці інциденту та вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею “Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою”.

Окрім того, на місце також прибув очільник Одеської ОДА Максим Куций. Він підтвердив інформацію, що контакт з усіма мешканцями будинку вдалося встановити. Ситуація на його контролі.

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

Ймовірні причини обвалу

Місцеві жителі повідомляють, що в сусідньому будинку проходив капітальний ремонт. Там раніше були лазні. Їх знесли, щоб звести нову будівлю. На ділянці вже навіть почали рити котлован.

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

За словами мешканців прилеглих будинків, останнім часом на тому місці вели роботи з демонтажу бетонної основи колишньої лазні. При цьому взимку будівельники пошкодили теплотрасу, і люди, що живуть тут, сиділи без тепла.

Свої побоювання щодо обвалу будинку на Торговій 20 люди почали висловлювати ще рік тому, а у березні цього року на його стіні з’явилася велика тріщина. Відтак жителі дому боялися провалитися в катакомби, на яких, до слова й стоїть ця будівля.

Водночас, рятувальники інформують, що ймовірною причиною обвалу міг послужити витік газу.

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

Що кажуть жителі та очевидці

Жителька дому на Торговій 20, де стався обвал, Марина Мануліна у коментарі “Думській” повідомила, що почула, як тріщить її будинок. Квартира жінки була розташована на 3 поверсі.

Вниз завалилася вся квартира, крім однієї кімнати. Обвал поховав і мою машину. О 16:20 почули, як тріщить будинок, схопили документи і тварин і вибігли. Залишилися без нічого,

– розповіла Мануліна.

Що відомо про будинок, який обвалився в Одесі? Це архітектурна пам’ятка – прибутковий дім Бенетато, зведений у 1890 році. Будівля розташована в історичному центрі Одеси, неподалік від Одеського міського саду та академічного музично-драматичного театру імені Василька.

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

За попередніми даними, потерпілих і жертв в результаті часткового обвалення стіни чотириповерхового житлового будинку на вул. Торговельної в Одесі немає.

“Частково пошкоджено 3 квартири (4, 3 та 2 поверхи. На першому поверсі арка), в яких проживали 17 осіб, на момент обвалення відсутні”, – зазначається в інформації. До ліквідації наслідків аварії залучено 86 осіб та 23 одиниці техніки, з них від ДСНС 45 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки, у тому числі 2 кінологічних розрахунків.

В Одесі обвалився житловий будинок (фото, відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×