Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Уряд прийняв важливе рішення щодо зарплат вчителів

Уряд прийняв важливе рішення щодо зарплат вчителів

Зарплати вчителів зростуть на 20% вже цього місяця – Шмигаль. Відтепер розрахунок зарплат працівникам освіти здійснюватиметься по-новому. Рішення прийняли сьогодні, 20 січня, під час чергового засідання Уряду, повідомляє НСН , посилаючись на ПІК.

Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ і виділив цього року на зарплати вчителям майже 100 млрд грн.

«Для нас одним з пріоритетів є збільшення виплат вчителям і лікарям. Сьогодні уряд затверджує нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Наше рішення сьогодні дає можливість збільшити зарплати вчителям вже в цьому місяці майже на 20%»,

– сказав Шмигаль.

Заробітна плата освітян розраховуватиметься з 1 січня 2021 року на основі збільшених на 20% посадових окладів, а з 1 грудня – на 8,4%.

Пояснення від Сергія Шкарлета у його Телеграм-каналі:

наприклад, посадовий оклад вчителя без категорії закладу загальної середньої освіти з 1 січня 2021 року становитиме 4 859 грн. Це на 809 грн більше, ніж було з вересня 2020 року. Посадовий оклад вчителя вищої категорії з 1 січня 2021 року – 6 461 грн. Це на 1 076 грн більше, ніж було з вересня 2020 року.

Усі доплати, надбавки й інші заохочувальні виплати зберігаються та будуть нараховуватися до збільшених посадових окладів.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×