Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський вважає, що Байден міг би посилити переговори у Нормандському форматі

Зеленський вважає, що Байден міг би посилити переговори у Нормандському форматі

Президент Володимир Зеленський вважає, що новообраний лідер США Джо Байден міг би долучитись до перемовин у Нормандському форматі щодо Донбасу для їх посилення, оскільки останній добре розуміється у відносинах України з Росією.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, про це Зеленський заявив в інтерв’ю The New York Times, передає Українська правда, інформує НСН.

“Я вважаю, що посилити наші переговори в Нормандському форматі міг би Президент Байден, знову ж таки тому, що він добре розуміє питання України та Росії. По-друге, він говорив про безпеку у Європі, і, по-третє, ми вважаємо, що говорити просто про фінал війни вже мало”,

— сказав Зеленський.

Читайте ще: США планують закрити два останніх консульства в Росії

На думку президента, Україна не впорається сама у відновленні Донбаса, бо для цього потрібні сильні компанії та технології. Саме США, вважає Зеленський, могли б допомогти у питаннях безпеки та грошей.

“Ну й ми розуміємо, що Сполучені Штати Америки на сьогодні – гарант безпеки у світі, серйозний стратегічний гравець, тому такі кроки могли б прискорити фінал війни на Донбасі і початок великого будівництва, великої реінтеграції Донбасу”,

— сказав президент.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що “важка” ситуація з виконанням паризьких домовленостей щодо Донбасу не дає країнам “нормандського формату” рухатися вперед.

Наступний «нормандський саміт» мав відбутися навесні цього року, але цього так і не сталося.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×