Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Завод “Антонов” почав виробляти літаки без російських деталей

Завод "Антонов" почав виробляти літаки без російських деталей

Зі стапелів державного авіабудівного підприємства «Антонов» зійшов планер першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських деталей. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив президент ДП «Антонов» Олександр Лось, передає НСН.

«Це перший літак, який складається без жодної російської деталі. Нас звинувачують у тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком воєнної російської агресії у 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників»,

— сказав Лось.

За його словами, конкретно на цьому типі літака близько 2/3 обладнання корпорацій Сполучених Штатів Америки, ще третина – вітчизняного.

«Причому проєктну роботу з заміщення російських комплектуючих ми провели власним коштом. Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще у 2010-2011 роках при розробці проєкту Ан-178. У 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу»,

— зазначив президент ДП «Антонов».

Завод "Антонов" почав виробляти літаки без російських деталей

Довідково: Ан-178 — український близькомагістральний транспортний літак з турбореактивними двигунами. Розроблений київським ДП «Антонов» на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). Створення літака почалося у 2010 році, перший політ літак здійснив 7 травня 2015 року.

Нагадаємо: у 2017 році «Антонов» потрапив у скандал через співпрацю з Росією. На підприємстві заявили, що планують виконати певні роботи для російської авіакомпанії «Волга−Днєпр».

СБУ відкрила кримінальне провадження за результатами перевірки діяльності колишнього керівництва ДП «Антонов» за статтею Кримінального кодексу “Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю”.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×