Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Українці самостійно обиратимуть банк для виплати заробітної плати

Українці самостійно обиратимуть банк для виплати заробітної плати

В Україні працівники самостійно зможуть обирати банк для виплати заробітної плати. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ, передає НСН.

“Національний банк України оптимізував порядок переказу коштів роботодавцем на виплату заробітної плати працівникам”,- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, у тому числі рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором.

“Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати”,- зазначається в повідомленні.

Раніше ми писали: Ветерани війни та жертви нацистських переслідувань отримають грошову допомогу: деталі

Також наголошується, що вона запрацює з 1 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці мали час доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси.

“Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг”, – прокоментував заступник голови Національного банку Сергій Холод.

Українці самостійно обиратимуть банк для виплати заробітної плати

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×